avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizie Curte Constitutionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizie Curte Constitutionala


Vreau sa stiu daca o decizie a Curtii Constitutionale isi face efect incepand cu data publicarii acesteia in Monitorul Oficial,sau articolele declarate neconstitutionale, se aplica pana la abrogarea lor prin un act normativ?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:39, 12 Noiembrie 2013
De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. Actele normative declarate neconstitutionale sau articolele din acestea îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. "Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De când este valabilă o decizie dată de curtea constituţională a româniei ? viktorV viktorV De când este valabilă o decizie dată de Curtea Constituţională a României ? (vezi toată discuția)
Executare nechinate nechinate Mai pot face executorii judecatoresti executari silite fara o sentinta judecatoreasca si ce fac cei ce au fost executati cu legea lui ponta (vezi toată discuția)
Decizii ale curtii constitutionale handsu handsu In dreptul nostru nu exista nici o reglementare , care sa sanctioneze neaplicarea deciziilor Curtii Constitutionale de catre instante . Pe langa faptul , ... (vezi toată discuția)