avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Practicant de arte martiale...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Practicant de arte martiale...

Buna ziua,

L-am batut pe unul... la o criza de nervi (el m-a provocat intr-un bar...)

Daca fac arte martiale, box, lupte libere se considera ca si cum as fi avut arma alba la mine? Este circumstanta agravanta sau ce, cum?

Am inteles ca e bai daca stiu sa ma bat...:((
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:40, 30 Noiembrie 2016
Medierea s-a scos din codul penal. Dar te-a chemat cineva la procuror? De ce iti faci griji? Poate ar fi bine sa ai o persoana comuna care ar putea sa va impace contra unei sume de bani care ar fi suficienta pentru ingrijiri medicale sau vezi ce pretentii are si 'victima'
Poate va impaca politistul...Asa e la moda...
Shamy a scris:

Cel mai bine ar fi sa nu declarati ca sunteti sportiv...fata de nimeni.Aceasta este un punct slab impotriva dumneavoastra pentru ca ar fi trebuit sa stiti sa va controlati nervii.

Sa inteleg ca il sfatuiti sa minta la tribunal?
A-si folosi dreptul de a nu declara ceva nu e tot aia cu a minti.

Pe urma, fiecare isi construieste apararea dupa cum doreste, nu exista pedepse pentru "aparare mincinoasa". Cel mult cine minte risca sa nu-l mai creada judecatorul, dar nu exista o pedeapsa pentru asta. Atat timp cat nu e citat ca martor are voie sa minta sau sa nu declare ce nu-i convine.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
Interesant. Am crezut ca poate fi intrebat de avocatul acuzarii daca a practicat arte martiale si ca daca minte si se descopera poate fi pedepsit prin lege.

Alte discuții în legătură

Sabie de samurai boancamaria boancamaria Buna ziua, Sunt legitimat la un club de arte martiale unde practic scrima japoneza. Pentru a aprofunda cele invatate la sala mi-am comandat o sabie de ... (vezi toată discuția)
Lovire in legitima aparare geludelagara geludelagara Buna ziua, acum cateva zile am fost la un bar cu mai multi prieteni, cu unul dintre acestia, care era langa mine, am avut cateva discutii in contradictoriu ... (vezi toată discuția)
Forma de organizare adecvata ges ges ges ges Ziua buna! Practicam o forma de arte martiale care nu are in Romania o federatie sau o forma de organizare. Am practicat ca o forma de activitate motrica de ... (vezi toată discuția)