Si pe la noi se „vantura” un fel de regulament emis de C.Local, aflat deocamdata intr-o faza de „discutii” in care atestatul obtinut in conditiile legii, va avea o perioada de valabilitate limitata putand fi reinoit, asa cum zice @thran ca se practica la Bucuresti.
Ma rog, este ceva adevar in toata aceasta discutie, dar nu trebuie sa generalizam. Legislatia amintita spune clar la art. 58 (3) care este valabilitatea si la art. 58(4) cine si de ce poate sa-l retraga. si daca autoritatea are motive intemeiate, il retrage.
Asa ca putem noi face cate cursuri de evaluare a competentilor dorim, daca o „dai in bara” in activitatea de administrare, ramai fara document... Am auzit de cateva cazuri in urbea noastra. Unui administrator, dupa ce i-a fost retras atestatul, acesta s-a adresat justitiei, cred ca in contencios administrativ, dar nu stiu daca demersul acestuia a avut rezultatul scontat.
Deci, doamna Marioara, daca omul dvs. are cursul de administrator (are certificat de abs. unui curs de administaror de imobile ), probabil ca va trebui sa se prezinte la C. Local pentru prelungirea atestatului - daca la dvs. se practica aceasta metoda stabilita prin vreun regulament sau chiar HCL.
Sa nu confundati certificatul de absolvire a unui curs de administrator cu atestatul, desi amandoua documentele s-au obtinut in baza unor examinari. Comitetul executiv de la as. dvs. poate sa-l mentina in functie fara probleme daca este competent si mai ales in conditiile in care omul si-a manifestat intentia de a intra in legalitate cu acest atestat buclucas. Vreau sa va spun ca sunt sute de administratori care practica meseria fara a avea acest atestat (vorba cuiva de pe forum: dvs. doriti un administrator competent, fara atestat sau unul cu atestat, dar vai de mama lui?) - insa s-a mai strans cureaua, in sensul ca se pot aplica amenzi celor care angajeaza administratori fara atestat valabil.