avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma debitoare vanduta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma debitoare vanduta

Va aduc in atentie urmatoarea situatie:administratorul si asociatul unic(in acelasi timp) al unei firme debitoare vinde/transfera firma (nu cunosc prea bine toate detaliile) unei alte persoane. Debitul pe care firma l-a avut fata de societatea noastra este recunoscut printr-un extras de cont semnat de primul reprezentant legal. Ce sanse am in aceasta situatie de recuperare a debitului si cat de mult s-a complicat situatia datorita acestei tranzactii?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 10:19, 14 Noiembrie 2013
Cesiunea trebuia să îndeplinească şi formalităţile de publicitate, adică publicată in MO de către ORC, etc. In cazul in care nu s-au indeplinit aceste formalitati, nu va este opozabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta mimiimp mimiimp cesiunea de creanta, pentru a fi opozabila tertilor, inclusiv debitorului cedat trebuie notificata acestuia prin executor judecatoresc (Obligatii-Statescu si ... (vezi toată discuția)
Cesiune din 2001 neinregistrata la rc - este valabila? Am cesionat firma in 2001 unei alte persoane. Acesta nu a facut demersurile pentru intregistrare la Registrul Comertului la vremea respectiva, si a continuat ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl fara datorii cotmro cotmro CAZ : un SRL care este suspendat in prezent , fara datorii.Administratorul firmei , are competenta de a vinde firma ? ce formalitati trebuie indeplinite ? (vezi toată discuția)