avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Infiintare SRLD-micro sau profit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Infiintare SRLD-micro sau profit

As avea ceva intrebari legat de srl-d si de impozit
1.As vrea sa infintez un srl-d dar nu stiu ce impozit e mai rentabil 3 sau 16
2. Firma se va ocupa cu vanzare de produse chimice pt piscine(clor tablete/kg) importate din italia si nu stiu daca trebuie declarate la vama......trebuie? tot ce e declarat la vama trebuie sa am pe stoc?
3.Trebuie sa am neaparat un anjajat? sau e deajuns directorul general sa fie singurul angajat si restul administratori
4.cat e suma minima cu care pot plati un contabil legal
5.am nevoie de casa,presupun ca voi avea cumparatori si persoane fizice
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 17:10, 16 Noiembrie 2013
Buna seara,

1.In functie de marja de profit pe care estimati sa o obtineti veti stabili care sistem de impozitare este mai rentabil. Totodata va trebui sa tineti cont si de cifra de afaceri pe care o estimati.In opinia mea in cazul activitatilor de comert, sistemul microintreprinderi nu este rentabil.
2.Pentru efectuarea d achizitii intracomunitare, va trebui sa va inregistrati in ROI si in scopuri de TVA. Nu declarati nimic in vama. Depuneti declaratii recapitulative la fiecare luna la care efectuati operatiuni intracomunitare.
3.Nu trebuie sa aveti angajati.
4.Suma minima cu care puteti plati un contabil legal, cel putin dintr-o cautare pe Google, este de 100-150 lei. Nu cred insa ca veti avea un profesionist contabil in adevaratul sens al cuvantului in banii acestia.
5.Daca veti comercializa catre persoane fizice, aveti nevoie de casa de marcat.

Numai bine

va multumesc.
Acum la inceput probabil voi avea un profit mic in primul anual (10000 euro) presupun ca e rentabil varianta de impozit 3 % .
Aceele declarati recapitulative se depun o data pe luna sau de fiecare deta cand aduc marfa?
va multumesc
Buna ziua,

Este important sa estimati la ce cifra de afaceri veti avea acel profit de 10.000 euro, avand in vedere ca impozitul de 3% il veti datora asupra veniturilor.
Declaratiile recapitulative se depun lunar ori de cate ori aveti operatiuni intracomunitare.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea de servicii intracomunitare veraR veraR Un SRL din Romania, inregistrat conform art 153^1, efectueaza un serviciu de training pentru o institutie de invatamant superior din UE, (deci o unitate ... (vezi toată discuția)
Plafon de scutire tva pentru franta Alen2014 Alen2014 Buna ziua,puteti sa imi spuneti si mime va rog care ar fi plafonul de scutire tva pe teritoriul frantei? Eu am firma deschisa in romania ne platitoare de tva ... (vezi toată discuția)
Modificare perioada la tva mine58 mine58 Buna seara , Va rog sa imi spuneti daca se modifica perioada fiscala de la luna la trimestru la tva si decl. 112 in conditiile in care la 31.12 2013 ... (vezi toată discuția)