avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUNT TINUT DE CONTRACTUL DE INCHIRIERE.... IN FORMA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUNT TINUT DE CONTRACTUL DE INCHIRIERE.... IN FORMA CERUTA DE ADMIN. FINANC... DAR NEINREGISTRAT.....

am inchiriat un apartament. singurul contract incheiat cu proprietarul este un tipizat al contractelui de inchiriere ..exact tipizatul care se foloseste pentru contractele ce urmeaza a fi inregistrate la Admin.Financ.... CONTRACTUL INSA NU A FOST INREGISTRAT LA ADMIN.FINANC.
in contract s/a prevazut ca inchirierea se face pe 7 luni.. insa nu doresc sa mai raman 7 luni in apartamentul respectiv.
LA CE MA EXPUN DACA NU RESPECT UN CONTRACT INCHEIAT INTR-O ATARE FORMA?
SE CONSIDERA RESPECTIVUL CONTRACT LEGAL INCHEIAT.. CHIAR DACA NU A FOST INREGISTRAT LA ADMIN. FINANC.?... ASTA in cazul in care se va ajunge la instanta.. ...
Cel mai recent răspuns: Andrei Dina , Avocat 12:53, 2 Aprilie 2009
Nu are nici o importanta faptul ca respectivul contract este sau nu inregistrat la Administratia financiara, el produce efecte de drept de la data incheierii. Inregistrarea la Administratia Financiara este intradevar o obligatie a locatorului (proprietarului apartamentului) insa neinregistrarea nu este sub nici o forma o conditie de anulare a contractului respectiv. Mai pe scurt in cazul in care nu veti respecta contractul veti fi trasa la raspundere in instanta. Cel mai probabil insa proprietarul nu va va actiona in judecata deoarece se afla in culpa, neinregistrand contractul in termenul legal, iar o actiune in justitie va duce la penalizarea ambelor parti...dvs. pentru nerespectarea contractului, iar dansul pentru neindeplinirea obligatiilor fiscale.
Contractul este legal incheiat insa proprietarul trebuia sa declare venituirle din chirii obtinute in acest mod care urmau sa fie impozitate.
Din ceea ce ati scris rezulta ca dvs. doriti rezilierea contractului de inchiriere, inainte de implinirea termenului pentru care a fost incheiat. Exista in contract o atare clauza si care sunt conditiile stipulate acolo? Dvs. Aveti posibilitatea sa-l notificati pe proprietar, in scris si sa-i aduceti la cunostinta intentia de a inceta contractul. Repet , insa trebuie sa vedeti care sunt clauzele din contract, daca exista vreo sanctiune stabilita pentru o atare reziliere. Daca nu, puteti se procedati asa. Cu conditia sa predati locuinta eventual cu proces verbal de predare primire si sa nu existe alte pretentii din partea proprietarului nascute din executarea contractului de inchiriere. In ce priveste neinregistrarea contractului, este problema proprietarului, el avea obligatia pentru a declara venitul si a achita impozitul.
CE IMPLICATI ARE TERMENUL DE 15 ZILE IN CARE TREBUIA INREGISTRAT CONTRACTUL LA ADMIN FIN?
CONTRACTUL E IN FORMA STANDARD
EXACT DE PE SITE ANAF
Implicatiile sunt ca proprietarul va fi tras la raspundere pentru neindeplinirea obligatiilor fiscale

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere Busulica Busulica Buna ziua. Are efecte juridice un contract de inchiriere nedeclarat si neimregistrat la Anaf? Se poate inchiria un ap achizitionat prin prima casa daca in ct ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere prin circa financiara fara prezenta chiriasului xemina xemina Am un contract de inchiriere la circa financiara incheiat intre mine si propietar ,spunetimi fara prezenta mea propietara poate rezilia contractul?Mentionez in ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unor chiriașe șantajiste: pot s-o fac cu acest motiv? Bia86 Bia86 Va rog sa ma ajutati in aceasta problema .Acum 2 saptamani am primit in chirie 2 femei mama si fiica si 2 copii o fetita de 9 ani si un copil sub un an .Sa ... (vezi toată discuția)