avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuarea unor chiriașe șantajiste: pot s-o fac cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuarea unor chiriașe șantajiste: pot s-o fac cu acest motiv?

Va rog sa ma ajutati in aceasta problema .Acum 2 saptamani am primit in chirie 2 femei mama si fiica si 2 copii o fetita de 9 ani si un copil sub un an .Sa facut un contract de mana pe perioada nedeterminata si ne-au dat chiria pe o luna + garantie. Dar problemele au aparut dupa nici o saptamana , acestea facand probleme locatarilor si acestia au amenintat ca vor anunta politia sa primim amenda. Dar locatarii nu vor sa depuna marturie impotriva lor daca am folosi asta ca motiv de evacuare.Am zis ca le returnez inapoi toti banii dar au refuzat si au cerut dublu ca sa plece, deci vor sa ma santajeze.Am dovada un sms in care imi cere suma dubla sa plece. As dori sa stiu cum as putea sa le scot afara urgent am zis ca le dau banii care mi i-au dat si suport eu cheltuielile pe perioada cat au stat acolo .Contractul nu este inca inregistrat la ANAF stiu ca am o luna la dispozitie sa il inregistrez, dar nu mai vreau sa stea acolo.Politia a zis ca nu au nici un drept sa intervina Prin avocat dureaza prea mult .Apartamentul nu imi apartine este al mamei mele care este bolnava de Parkinson si locuieste cu mine ca nu se poate descurca singura.Este atunci contractul legal? Pot sa schimb [pur si simplu yala si sa le scot bunurile afara? Sunt cu nervii la pamant si nu pot sa ma duc prin tribunale cand vor ei , am copil de un an si mama bolnava in grija . Prin ordonanta de urgenta nu pot ca nu e inregistarat la fisc si nici nu vreau sa mai ramana acolo.Pot sa le evacuez pentru ca au incercat sa ma santajeze? VA ROG sa ma ajutati!
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:20, 21 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amestecati cateva lucruri ,discutati cu un avocat cu actele in fata pt a vedea ce optiuni aveti.Depinde de clauzele din contract sa gasiti motive pt reziliete daca aveti clauza de reziliere unilaterala etc.zDaca nu doriti evacuare pe cale legala si nu vor sa plece de buna voie ramane varianta schimbarii yalei ,taierii utilitatilor,varianta pe care nu o recomand celor slabi de inger pt ca sunt sanse mari sa va treziti cu plangere penala pe langa faptul ca este ilegala.O
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Singura varianta este să vă înțelegeți cu ele, eventual să le somați prin avocat.
Nu poate locatorul să denunțe unilateral contractul, desigur sub rezerva unor eventuale derogări prevăzute prin legea părților (contractul).
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Din punctul meu de vedere, v-as sfatui sa inregistrati contractul de inchiriere (ca sa evitati orice alte neplaceri ulterioare, daca faceti demersuri de evacuare, pentru a nu le da motiv chiriasilor sa caute nodul in papura, cu atat mai mult cu cat chiriasii au o astfel de atitudine problematica), intrucat exista posibilitatea sa depuneti ulterior declaratie rectificativa si sa aduceti la cunostinta Finantelor despre incetarea contractului de inchiriere inainte de termen si sa nu platiti taxe suplimentare aferente. Neinregistrarea in termenul legal a contractului de inchiriere este pasibil de amenda contraventionala.
Ulterior, v-as sfatui sa apelati la un avocat care sa ii someze mai aspru pe chiriasi in privinta comportamentului lor (intrucat exista posibilitatea ca astfel formulata o notificare sa descurajeze continuarea unui atare comportament) ori sa ii notificati privind rezilierea contractului incepand cu o anumita data si sa elibereze pana la acea data locuinta, precum sa va predea si cheile apartamentului. Trebuie analizat si ceea ce ati stipulat in contract.
Nu va lasati descurajata si induplecata de astfel de persoane, cu un astfel de comportament, ci dimpotriva actionati legal si aspru si fiti rabdatoare! Prin avocat nu dureaza mult, procedurile legale impun unele termene.
Daca va fi nevoie de actiune in evacuare apelati, de asemenea, la un avocat care sa va ajute in redactarea acesteia, cu atat mai mult cu cat refuza sa paraseasca imobilul conditionat de plata unor sume nejustificate. Vecinii nu ar trebui sa refuze sa depuna marturie, cu atat mai mult cu cat aveti posiblitatea sa ii chemati de martori, iar acestia in calitate de martori trebuie sa declare tot ce stiu, iar daca nu se prezinta in fata instantei, instanta ii va cita cu mandat de aducere, apoi ii va sanctiona cu amenda judiciara si tot va trebui sa se prezinte pana la urma sa depuna marturie.
Va inteleg situatia familiala prin care treceti, iar pe viitor, cand veti mai inchiria imobilul, sa aveti bine pregatit un contract de inchiriere cu clauze exprese privitoare la tulburarea ordinii si linistii, referitoare la denuntarea unilaterala a contractului, la posibilitatea si nasterea dreptului de evacuare in anumite conditii etc. (daca aveti nevoie de ajutor fie in redactarea somatiei, fie a actiunii, fie a noului contract, nu ezitati sa ne puneti intrebari).
De altfel, nu aveti dreptul sa schimbati yala, sa patrundeti in casa sau sa le mutati lucrurile chiriasilor, intrucat din victima puteti deveni usor autorul unei infractiuni de violare de domiciliu. Poate va treziti cu o plangere penala pentru infractiune de distrugere si/sau furt (cine stie ce vor reclama ulterior), iar bunurile trebuie a fi inventariate, sa fie de fata cativa martori din afara familiei, sa fie depozitate in conditii bune, astfel incat bunurile sa nu fie afectate de intemperii sau distruse si toate acestea dupa o prealabila notificare si stabilirea unui anumit termen pentru evacuarea imobilului pus in vedere chiriasilor. Apoi pot sa decurga si alte consecinte dintr-o astfel de plangere si sa vi se atraga raspunderea penala si pentru evaziune fiscala.

Sper ca mesajul meu sa va fie de folos si va doresc o seara frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Va multumesc tuturor pentru sfaturi , au fost de mare ajutor.Am reusit sa scapam de ei ,ma bucur ca sa terminat tot.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Matei, va rog sa ne precizati pe ce va bazati cand spuneti: ''Neinregistrarea in termenul legal a contractului de inchiriere este pasibil de amenda contraventionala'' Eu stiam ca nu mai este necesar inregistrarea contractului de inchiriere la ANAF in conformitate cu Codul Fiscal. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
ludo, utilizator

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere cu probleme costy2010 costy2010 Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)