avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Amortizare autoturism
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Amortizare autoturism

Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de fisa mijlocului fix mai trebuie sa întocmesc si alte documente? Amortizarea poate fi mai mica de 4 ani?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cdi75 , utilizator 18:23, 18 Noiembrie 2013
Nu mai este nevoie de alte documente. Avand in vedere ca autoturismul nu este nou,conform pct.III 3 din ANEXA (catalogul privind clasificarea si duratele de functionare a mijloacelor fixe) la HG nr.2139/2004,in cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de utilizare neconsumata,pentru care se cunosc datele de identificare(data punerii in functiune,durata normala de utilizare ramasa)recuperarea valorii de intrare se face pe durata normala de functionare ramasa. In cazul in care durata este expirata sau pentru care nu se cunosc datele de identificare,durata normala de functionare se stabileste de catre o comisie tehnica sau expert tehnic independent.
Revin. Pentru cheltuiala cu amortizarea trebuie sa intocmiti Fisa pentru operatiuni diverse.
deci, daca autoturismul este din 2006 , l-am cumparat pe PFA in 2013 cu 35.000 lei, il pot amortiza in 2 ani sau trebuie repartizata cheltuiala pe 4 ani? Trebuie sa chem un expert tehnic care sa-mi spuna ca pot amortiza masina in 2 ani? Multumesc pentru raspunsul primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare mijloc fix second hand gothardmihaela gothardmihaela pot calcula amortizare la un auto vechi de 3 ani cumparat de la persoana fizica ,cu valoarea de 60.000 lei, si pe ce perioada? (vezi toată discuția)
Inregistrare cumparare spatiu comercial daniella73 daniella73 am cumparat un modul stradal(nu este o constructie noua) in val de 5000lei in contabilitate o inregistrez 212=404 5000 Pentru a o putea amortiza cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Incadrare mijloace fixe irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am cumparat din Germania doua mijloace fixe second hand: un frigider(1000 euro) si un congelator(1000 euro). Va rog frumos sa-mi spuneti cum le ... (vezi toată discuția)