avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovada unei sume de bani dati ca despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovada unei sume de bani dati ca despagubire

Buna ziua, parintii au 2 copii (fata si baiat). Fetei si prietenului acesteia le-au vandut casa cu contract de vz-cu cu uzufruct in cote parti egale. Dupa vanzarea casei, banii pe care iau primit din vanzare, iau donat baiatului cu contract de donatie, (toata suma din contract) in aceeasi zi, la acelasi notar. Ulterior au aflat ca partea fetei se poate ataca de catre baiat conf. art. 845 c.civ.
Acum s-au gandit totusi ca fata se acopera si cu donatia aceea facuta de parinti catre frate.
Parintii mai vor acum sa-i depuna niste bani pe numele baiatului la banca sau CEC. Cum sa procedeaze mai bine, pentru a o acoperii si pe fata pe viitor de fratele ei ?
Mentionez ca parintii mai au un teren arabil de 2500 mp care nu le-au facut la nici unul acte pe el.
Cum ii sfatuiti d-voastra pentru a rezolva problema si ai acoperii pe copii unul fata de celalalt ?
Ce sanse are baiatul sa-i mai strice cota parte a fetei, tinand cont ca mai e si acest teren, si ca a primit si donatia aceea de la parinti + banii care vor sa-i mai dea prin banca sau cec ?
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: GAGIU1982 , utilizator 14:19, 2 Aprilie 2009
Da, este corect cum ati inteles.
Deci, ar mai fi vreo problema pentru fata ?
Sau sa stea linistita ca nu mai are ce sa-i mai faca fratele pe cota ei parte din casa?

Momentan fata cu prietenul (proprietarii casei in cote parti egale) sunt necasatoriti, urmand la un an de la incheierea actului sa se casatoreasca.

Va multumesc!!!
D-na avocat, eu sunt prietenul fetei, viitor sot.
Noi vrem ca sa investim bani in curtea aceea, si nu vrem sa ne trezim la moartea parintilor ei ca fratele, ne va da in judecata. Vrem sa ne acoperim cat de mult posibil cu acte.
Tocmai de asta cautam o cale cat mai buna, ca si parintii vor acelasi lucru : sa ramanem noi in curtea aia, sa investim acolo, sa avem grija de ei si sa nu ne mai dea cineva in judecata dupa moartea lor.
Oricum noi nu avem de gand sa-i mai cerem ceva fratelui din donatia aceea. Vrem sa ramana asa si gata, dar, nici el sa nu mai atace vreodata cu sansa 100% de reusita.

Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba de donatie GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, am si eu o mica problema. Vreau sa-i dau o suma de bani baiatului meu dar nu cu act de donatie. Alta solutie care ar mai fi ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un contract de vz-cu cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Am cumparat cu prietena mea o casa de la parintii ei cu contract de vz-cu cu uzufruct (cote parti egale). Ea mai are un frate bun si 2 surori de tata (facute ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am incheiat cu prietena mea (noi necasatoriti) un contract de vz-cu cu uzufruct (fara alta clauza), noi fiind nuzi proprietari iar parintii ei ... (vezi toată discuția)