avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot face procura sotului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot face procura sotului?

Buna ziua!O intrebare!Pot face o procura sotului meu pentru a ma reprezenta la succesiunea dupa decesul tatalui meu? Mentionez ca nu pot pleca de la servici iar fratii tatalui meu ma preseaza frecvent. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 21:55, 1 Aprilie 2009
da
Puteti face procura oricui, nu are importanta daca va este sot, ruda sau prieten
Puteti face procura succesorala prin care sa imputerniciti sotul Dvs. sa va reprezinte la succesiune. Nu conteaza ca va este sot, important sa aveti incredere ca va va reprezenta interesele bine. Daca nu au trecut 6 luni de la decesul persoanei dupa care se va face succesiunea (dar si daca au trecut deja) ar fi bine sa cereti notarului sa va specifice in procura daca acceptati mostenirea sau renuntati respectiv sunteti strain de mostenire prin neacceptare, si sa poata face succesiunea atat la notar cat si in instanta daca va fi cazul. Si mai ales sa includeti in procura si partajul masei succesorale, poate vreti sa impartiti averea :) si sa fie totul inclus sa nu faceti mai multe drumuri. Intelegeti-va cu fratii cum vreti sa faceti mostenirea, cine ramane cu bunurile.

Va multumesc foarte mult.Exista insa o problema.Fratele cel mare detine deja jumatate si un pic din casa (a fost mai descurcaret#-o si a luat-o pe bunica dupa moartea bunicului sa ii cedeze partea ei)si mai exista un frate mijlociu al tatalui meu.Ideea este ca eu nu doresc sa cedez in favoarea niciunuia ci sa ramana casa asa cum este, adica o casa aproape daramata, fara ca niciun frate al tatalui meu sa poata sa vanda vreodata o caramida de acolo.Imi puteti spune ce sa fac si ce presupune asta? Inca odata mii de multumiri
PS: Tatal meu a murit acum un an si patru luni.Iar succesiunea nu este facuta nici dupa bunica(care are deja 5 ani de la deces)
Nu prea se intelege cine a decedat: bunica sau bunicul?
Sa presupunem ca va intelegeti si faceti succesiunea. Atunci o sa detineti casa in indiviziune si, cum nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune se poate face partajul. In urma partajului s-ar putea ca fratele mai mare - care detine o mare parte din casa - sa o obtina si dvs. sa primiti o suma de bani.
In nici un caz nu o sa va puteti opune la vanzare. Numai daca obtineti dvs. casa.
In cazul cand nu va intelegeti - nu stim cine a acceptat succesiunea, cine nu - este o discutie mai lunga.

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi succesorale melisa1 melisa1 Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: as dori sa inchei un contract de cesiune a drepturilor succesorale ale tatalui meu ( bunica a decedat, insa ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)