avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot face procura sotului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot face procura sotului?

Buna ziua!O intrebare!Pot face o procura sotului meu pentru a ma reprezenta la succesiunea dupa decesul tatalui meu? Mentionez ca nu pot pleca de la servici iar fratii tatalui meu ma preseaza frecvent. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 21:55, 1 Aprilie 2009
Sincer si eu sunt in dilema care este arborele genealogic acuma :D
Cert este ca procura se poate face.
Daca vreti sa faceti mostenirea la notar atunci trebuie sa va intelegeti toti mostenitorii si sa fiti toti prezenti sau reprezentati prin procura. Daca nu va intelegeti si de exemplu Dvs. refuzati sa mergeti sa faceti mostenirea, ceilalti pot cere prin instanta pornirea procedurii succesorale.
Daca sunt mai multi proprietari pe acelasi imobil, in cote devalmase, si unul dintre ei vrea sa vinda sau sa preia totul, nu este obligat sa ramana in indiviziune cu alti proprietari. Ori va intelegeti, vindem toti, sau unul dintre dvs. cumpara si plateste o suma de bani celorlati, ori nu va intelegeti = si atunci cel interesat sa iasa din indiviziune porneste actiune de sistare a starii de indiviziune in instanta.
In final, sa fim oameni, cu frica de Dumnezeu, tot ceea ce facem se intoarce o data si o data, bine sau rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi succesorale melisa1 melisa1 Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: as dori sa inchei un contract de cesiune a drepturilor succesorale ale tatalui meu ( bunica a decedat, insa ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)