avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin

Buna ziua

Pe 25.12.2013 imi expira CI insa am o problema si anume:Pe CI am o adresa la care nu mai locuiesc de 6 ani undeva prin Bucuresti(am fost casatorit si am stat la socrii, sper ca intelegeti situatia ), momentan traiesc in Sibiu in chirie(am vorbit cu propietarul si l-am intrebat daca vrea sa ma ajute sa-mi fac CI pe acea adresa...nu a vrut) iar la adresa unde m am nascut nu mai locuieste nimeni(ma rog a fost vandut).


Ce ma indrumati sa fac?
Cum sa procedez?
Multumesc anticipat.#-o
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:31, 15 Noiembrie 2013
Cautati si dvs sa inchiriati legal, cu contract inregistrat la finante, in baza lui va puteti face si buletin fara acordul proprietarului.
Nu cred ca se poate face carte de identitate fara acordul proprietarului chiar daca are contract de inchiriere declarat la fisc!
Trebuie sa existe declaratia de primire in spatiu a gazduitorului care nu este echivalenta contractului de inchiriere, cred eu.

Mai degraba exista posibilitatea eliberarii cartii de identitate provizorii.
[ link extern ]

Ba da, contactele de inchiriere inregistrate la ANAF sunt din categoria actelor cu care se face dovada spatiului de locuit si nu necesita nici prezentarea contractului de spatiu in original nici declaratia de consimtamant a proprietarului.
Carte de identitate provizorie poate obtine intr-adevar, insa doar de la ultimul loc de domiciliu.
Nu se poate face CI fara acordul propietarului....deci?
Ba se poate, vi s-a spus deja cum - cu contract de inchiriere inregistrat la ANAF.
Schimbati locuinta daca nu il puteti convinge pe acesta, sunt si proprietari care inchiriaza cu forme legale.
Sau rugati o ruda / prieten / cunostinta de oriunde sa va dea consimtamantul sa va faceti CI cu domiciliu la un imobil pe care il detine si apoi faceti-va viza de resedinta la Sibiu - se elibereaza pe maxim un an, macar atat sa faca proprietarul pentru dvs.

Alte discuții în legătură

Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent ... Feisan Feisan Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent și propietarul casei. (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu (contractul de inchiriere si consimtamantul proprietarului) tibiolah tibiolah [b]Intrebare:[/b] Daca un chirias, in baza unui contract de inchiriere pentru un apartament, incheiat si inregistrat la administratia financiara in urma cu 6 ... (vezi toată discuția)
Sotul refuza consimtamantul luarii in spatiu geo1999 geo1999 Buna ziua, Sunt casatorita din anul 1999 si locuim in proprietatea sotului dobandita inainte de casatorie.Cartea de Identitate mi-a expirat.Pt.eliberarea unei ... (vezi toată discuția)