Buna ziua.Tocmai am achizitionat de la o firma din ungaria un utilaj.Firma din ungaria este platitoare de tva ceau din romania nu.Le-am zis ca factura trebuie sa includa tva si sa fie sub 10000 e.Ei au zis bine si cand au facturat au facturat fara tva.Le-an cerut explicatii si au zis ca asa se face.Eu le-am zis ca nu o pot inregistra.Ei au zis ca bine o rafacem dar eu sa platesc tva din suma care e factuarat.Astaa dupa ce ne-am inteles la pret dinainte. Eu normal ca le-am zis nu.Atunci ei cica sa facem contract de vanzare cumparare intre o pers fizica din Ungaria si firma mea din Romania.E posibil asa ceva?O sa pot inregistra in contabilitate fara sa am probleme? Mentionez ca dupa aceea doresc sa inchiriez utilajul la o firna din romania platitoare de tva. Multumesc
Si daca fac contractul cu pers fizica cat trebuie sa fie suma pe contract avand in vedere ca e fara tva? Legea zice pana in 10000 e cu tvaan.In cazul asta cum se tine cont de suma?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Srl-d, pfa sau ii
szosze
Buna ziua, Am citit toate reglemantarile, legislatiile, dar nu reusesc sa ma decid ce forma de interprindere sa deschid. As dori sa cumpar un utilaj din ... (vezi toată discuția)