Buna ziua!
Sint din iasi si lucrez in alta localitate..unde si locuiesc de vreun an. Peste putin timp urmeaza sa imi expire cartea de identitate si trebuie sa o refac. Am 2 solutii, dar niciuna fara betze in roate: ori sa gasesc pe cineva aici care sa ma ia in locatie..ori..sa merg in iasi.
Daca e sa merg in iasi, imi trebuie acordul unuia dintre parinti ca sa am inca domiciliul respectiv, dar niciunul din parinti nu e in tara. Pentru asta ar trebui ca unul din ei sa dea o declaratie notariala? Dar, ca sa dea o declaratie de genul asta..ca sa dovedeasca ca sint proprietari..nu trebuie sa prezinte la notariat si actul de proprietate? (actul de proprietate este in iasi..). e cam incalcita treaba.
Ce ma sfatuiti?
Multumesc!!
cei de aici au incercat sa te ajute si sa iti ofere solutii legale. in plus, e bine sa stii pe viitor ca acolo unde legea nu distinge nimeni nu o poate face. Politistul nu poate cere mai mult decat scrie in lege (asa cum nu poate cere mai putin).
Ti-am dat toate informatiile.... in cazul in care nu vor sa iti accepte declaratia de mana semnata de parinti (desi nu au acest drept) nu iti ramane decat sa procedezi cnf pct c). Iei sectoristul de mana si il duci acasa dupa care il pui sa faca nota de verificare cum ca imobilul exista iar tu locuiesti efectiv acolo.