avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere contestatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere contestatie

Buna seara.
Va rog un raspuns la intrebarea mea.
Mama mea a depus contestatie impotriva hotararii comisiei locale cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate.
Conform precizarilor comisiei locale acest termen era de 10 zile.
Este prevazut in lege undeva acest termen?
A primit hotararea in 25.02.2009 si a depus contestatia in 09.03.2009.
Este in termen, avand in vedere ca aceasta contestatie nu se putea depune in zile nelucratoare, este specificat in lege acest termen de 10 zile si cum se calculeaza?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: laky , utilizator 13:51, 20 Noiembrie 2013
Art. 101 cod procedura civila:

(1)Termenele se înţeleg pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.

(2)Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare.

(3)Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.

(4)Termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârşeşte într-o lună care nu are o asemenea zi, se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii.

(5)Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.


Deci, contestatia este depusa mult prea tarziu.
Multumesc, dar totusi insist.
Plic primit pe 25.02.2009, prima zi de la care se calculeaza este 26, avand in vedere ca luna februarie anul 2009 avea 28 de zile, termenul de 10 zile se implineste in data de 07.03.2009, iar asa cum spune si legea, daca termenul expira intr-o zi libera, nelucratoare acesta se prelungeste pana in prima zi lucratoare, respectiv 09.03.2013.
Eu consider ca, acea contestatie a fost depusa in termen legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de depunere intampinare? jstefan jstefan Termenul de depunere intampinare este de 5 zile calendaristice sau 5 zile lucratoare?Multumesc. (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul depunere contestatie aleirbag aleirbag Buna ziua ! Asi dori sa stiu exact cum se calculeaza termenul depunerii unei contestatii, adica se considera numarul zilelor calendaristice sau numarul ... (vezi toată discuția)
Termen de apel sau recurs sperantagabi sperantagabi la termenul de 30 de zile pentru un apel se calculea zile calendaristice sau zile lucratoare fara sinbata si dumineca ,Va multumesc! (vezi toată discuția)