avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... instructaj ssm+psi pt.un singur salariat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

instructaj ssm+psi pt.un singur salariat

Lucrator comercial - singur salariat, unde conducatorul unitatii nu indeplineste cumulativ criteriile articolului 16 din HG 1425/2006, DAR lucratorul comercial a absolvit un curs de 80 ore in domeniul SSM.
Poate lucratorul comercial sa fie si lucrator desemnat in vederea efectuarii instructajului ssm? Daca da, atunci isi face singur instructajul? Cine verifica ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:39, 16 Noiembrie 2013
Legea ssm nr. 319/ 2006 mentioneaza:
-art.20 al.(1) Angajatorul trebuie să asigure condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său:
a) la angajare;
b) la schimbarea locului de muncă sau la transfer;
c) la introducerea unui nou echipament de muncă sau a unor modificări ale echipamentului existent;
d) la introducerea oricărei noi tehnologii sau proceduri de lucru;
e) la executarea unor lucrări speciale.
(2) Instruirea prevăzută la alin. (1) trebuie să fie:
a) adaptată evoluţiei riscurilor sau apariţiei unor noi riscuri;
b) periodică şi ori de câte ori este necesar.
Lucratorul respectiv poate fi lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie. Activitatea de prevenire si protectie nu se rezuma numai la instruire. Atributiile lucratorului desemnat cu activitati de prevenire si protectie sunt cele mentioante in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.15.
Instruirea acestuia, la angajare si la locul de munca revine angajatorului (care trebuie sa indeplineasca conditiile legale), iar dupa nominalizare ca lucrator desemnat ssm, se realizeaza periodic prin cursurile de profil ssm.
Prin intocmirea materialelor de instruire periodica, lucratorul desemnat cu activitati ssm se autoinstruieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruire angajati dupa ccc Ambra Denisa Ambra Denisa Buna ziua, Dupa reintoarcerea la serviciu al unui angajat, respectiv incheierea perioadei de concediu, crestere copil, ce tip de instruiri se impun dpdv ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie. lucrez la o firma in domeniul ... Norbert666 Norbert666 Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Lucrez la o firma in domeniul automatizari unde se lucreaza pe 3 schimburi, precizez ca sunt sef de schimb. Am in ... (vezi toată discuția)
Documentatie si instructaj protectia muncii andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Oare cine ar putea sa ma ajute cu niste informatii privind documentatia si frecventa instructajelor de protectia muncii? Concret, este vorba de o ... (vezi toată discuția)