avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare plata pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare plata pensie intretinere

1.un tanar, student,poate solicita plata pensiei de intretinere de la tatal sau, la 3 ani de la implinirea varstei de 18 ani?
2. schimba cu ceva plata pensiei de intretinere, daca tanarul se casatoreste in intervalul de pana la 26 ani, continuandu-si studiile la zi?
3. Tatal obligat la plata pensiei de intretinere, in suma de 625.000, de la 28.08.2003 pana la 29.03.2010, nu a achitat aceasta obligatie decat ocazional timp 2 ani. Se mai poate face ceva ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:49, 21 Noiembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Copilul major aflat in continuarea studiilor poate solicita pensie de intretinere pana la varsta de 26 de ani.
2. Copilul major aflat in continuarea studiilor trebuie sa aibe nevoie de pensia respectiva. Daca in urma casatoriei, veniturile familiale devin suficiente pentru intretinerea copilului, actiunea poate fi respinsa.
3. Puteti solicita plata pensiei de intretinere restante pe ultimii 3 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Multumesc. Mai avem cateva aspecte pe care am dori sa vi le supunem atentiei:
1. nu cunoastem domiciliul exact al tatalui, dar sa spunem ca vom reusit cu ajutorul instantei sa aflat de la Serviciul Roman de Evidenta a Populatiei;
2. tatal este marinar, lucreaza pe diverse nave in afara tarii - la negru, in majoritatea timpului sau cu diverse contracte fictive si nu stiu cum vom reusi sa dam de el si mai apoi sa-l determinam sa efectueze plata.
3. fata de faptul ca nu si-a indeplinit obligatia de a plati pensia de intretinere pana in 2011, inteleg ca nu se mai poate face nimic?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai puteti recupera din ce e mai vechi de 3 ani.
Daca nu ii puteti dovedi veniturile, pensia ce se va stabili se va raporta la salariul minim pe economie.
Sotii isi datoreaza in primul rand intretinere, daca nu veti mai fi in stare de nevoie, pensia se poate micsora sau sista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere student Rolli Rolli Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)
Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Cerere pensie de intretinere g.corina g.corina Buna ziua, Ma puteti ajuta cu raspunsuri la urmatoarele probleme ? 1. in baza la ce articol din codul familiei se poate solicita pensie de intretinere pentru ... (vezi toată discuția)