avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua

Numele meu este corina,am lucrat la o firma si in urma cu o luna am plecat de la ei cu demisie deoarece nu imi primisem banii si nici pana in momentul de fata nu am primit banii de la ei,mai au o datorie fata de mine de 1860 lei.Ce pot face pentru a intra in posesia banilor?
Daca in contract erau trecuti mai putini bani,de exemplu:in cartea de munca era trecut salariul 720 lei,dar ei ne plateau cu 5,50 lei/ora(ajungeam in jur de 1000 lei),exista riscul sa imi primesc doar banii din contract?Mai va mentionez ca la restul banilor care i-am primit inainte ca ei sa nu mai fie corecti fata de noi ni s-a dat fluturas de salariu.
Va multumesc,o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 1 Aprilie 2009
Puteti formula o actiune in instanta prin care solicitati instantei obligarea fostului dvs angajator la plata drepturilor salariale restante.
Actiunea se depune in termen de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va achite ultimul salariu. Acest litigiu este scutit de plata taxelor de timbru.
Puteti sesiza ITM-ul (Inspectoratul Teritorial de Munca) pentru cazul de "plata la negru" si actiona in instanta pentru a va recupera drepturile salariale restante.
Nu cred ca este vorba despre munca la negru in acest caz ;)
Mai mult ca sigur, m-am ferit de cuvantul "munca" insa in contextul exprimat nu ar strica o verificare si din partea ITM-ului.;)
Cred ca este vorba despre altceva, in aceasta speta ... as putea face precizarea ca poate este vorba despre evaziune fiscala ... Initiatoarea topicului ar trebui sa ne spuna ce banii primea in mana si ce banii erau trecuti in statul de salarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza sa-mi elibereze cartea de munca VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 am fost data afara din firma verbal ,fara nici o decizie ,mi-am luat medical preventiv ,intre timp au trimis instintare ca nu m-am prezetat la lucru timp de ... (vezi toată discuția)
Probleme la plata salariului negociat din cim. Bogde1 Bogde1 Buna ziua, O firma care declara in actele oficiale ca a platit salariile integrale (flutirasi de salarii, adeverinte emise si stampilate) dar in realitate ... (vezi toată discuția)
Recuperarea drepturilor banesti care mi se cuvin dupa incetarea contractului de munca PetreaCorina PetreaCorina Am fost angajata a unei firme de schimb valutar din Bucuresti (eu locuiesc in Brasov). Data de 2 iunie 2010 a fost ultima zi de lucru ( am fost ... (vezi toată discuția)