avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA cu sediul in Buzau dar activitate in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA cu sediul in Buzau dar activitate in diferite localitati din tara si / sau strainatate

Vreau sa ma inregistrez ca persoana fizica in Buzau.

Intentionez sa ofer servicii de audit intern si de consultanta tehnica pentru firme de management nave de transport maritim si platforme foraj petrolier, firme cel mai probabil cu peronalitate juridica straina.

Va rog clarificati:
1 - Sunt sau nu sunt urmatoarele coduri CAEN acoperitoare pentru serviciile mentionate mai sus:
"7414 Activitati de consultanta pentru afaceri si management" si, respectiv, codului CAEN 7420 "Activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica legate de acestea".
2 - PFA inregistrata in Buzau este sau nu este, juridic vorbind, autorizata sa desfasoare activitati pentru astfel de clienti.
3 - Sediul firmei poate sau nu poate sa fie o simpla casuta postala?
Cel mai recent răspuns: Ecoweb Platform SRL , Contabil 11:47, 19 Noiembrie 2013
PUTETI INFIINTA SEDIUL SOCIAL IN LOCALITATE dar sa precizati in actul constitutiv si in declaratiile de la registrul comertului ca optati pentru activitate la terti .

teoretic va trebuie o locatie unde sa desfasurati activitatile pentru birou.

dar se poate si sediu la casuta postala in acest caz se depune contractul de inchiriere cu posta romana .
Daca intentionati sa lucrati exclusiv cu persoane juridice, poate este si recomandabil sa va inregistrati ca si platitor de TVA; totul depinde si de cat aproximati sa facturati/incasati de la clientii dvs.
Iar daca optiunea de TVA va fi viabila ca si inregistrare, atentie ca pe declaratia model 2 cand va inregistrati activitatea neaparat sa fie trecut si sediul de birou al dvs, altmiteri nu veti putea deveni platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata anonim anonim Daca am terminat ASE-ul Facultatea de management in urma cu 15 ani si am diploma de economist, pot deveni PFA cu autorizatie de "Consultanta pentru ... (vezi toată discuția)
Tot in leg cu noul caen stefan_ruxandra stefan_ruxandra ce s-a intamplat cu caen-ul 7420 din vechea clasificare? ca nu gasesc nik de genul asta in editia asta nou aparuta?m-ar interesa sa-mi trec in ob de activitate ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta societati comerciale la orc? Dimancea Dimancea Ca si consilier juridic, angajat sau administrator la Societate Comerciala cu cod caen 7414,pot reprezenta clienti la Registrul Comertului in baza unui ... (vezi toată discuția)