avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere sub interdictie si casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere sub interdictie si casatorie

buna ziua, am o cunostinta T , care dupa decesul mamei sale a inceput sa bea, mai are o matusa din partea tatalui sau, si cativa verisori de gradul 2-3 din partea mamei sale, persoane care nu si -au manifestat interesul fata de T. din cauza bauturii, a fost dus la spital de psihiatrie, a fost intr-adevar intr-o stare proasta, din cauza alcoolului, iar matusa sa din partea tatalui a deschis proces de instituirea curatelei in favoarea sa, dar aceasta a pierdut. apoi a cerut punerea sub interdictie a cunsotintei mele si a depus la dosarul cauzei o expertiza medico-legala cu concluzia ca nu are discernamant aceasta cunostina a mea, ( pe care o voi numi T), falsa deoarece la data la care emis aceasta expertiza acesta nu am fost in spital, in fata comisei, ci pur si simplu la domcilcliul sau. s-a cerut de catre avocata lui T o noua expertiza care a iesit in favoarea lui T, dar la ultimul termen de judecata procurorul a cerut o noua expertiza de la cluj, deoarece sunt doua expertize contradictorii, termen la care procurorul care stia cauza a plecat, iar reclamanta a cerut o amanarae. chiar si judecatorul si medicii la care au fost lin comisia de expertiza au fost mirati de aceasta cerere de punere sub interdictie, deoarece T desi este o persoana care se exprima mai greu, a trait de mic copil in strainatate, e mai emotiv, isi administreaza singur bunurile, e constient, nu mai consuma alcool. aceatsa matusa a lui T vrea doar sa-i ia casa si banii din banca, are si ce, iar celelelte neamuri din partea mamei lui nu au bani sa se judece cu ea. acuma intrebarea mea este : daca T se casatoreste ce se intampla cu preocesul de punere sub interdictie, ce drepturi ar avea sotia sa atat in timpul vietii cat si in caz de deces al lui T. de mentionat : bunurile sunt in cota de 1/2 pt T si 1/2 pentru defuncta sa mama,dupa care nu s-a facut mostenirea. in cazul in care matusa lui T castiga proicesul casatoria cu doamna poate fi atatcata, iar daca nu, poate sa devina sotia curator allui T pt a fi lasat in pace si a nu profita matusa sa de averea lui.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Cerere de punere sub interdictie ni_leta ni_leta Buna seara Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt: - cererea de ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a majorului IuliaBe IuliaBe Buna seara! Am cateva nelamuriri in ceea ce priveste aceasta masura de protectie a persoanei fizice si va rog sa ma ajutati. Pe scurt, este vorba despre tatal ... (vezi toată discuția)
Curatela pentru o persoană fără discernământ. care sunt pașii ce trebuie urmați? TAPACIAN TAPACIAN Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a reprezenta o persoană cu Alzheimer, fără discernămînt -ma refer la pensie pentru a-i plati un loc la cămin ... (vezi toată discuția)