avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale HOTARARE JUDECATOREASCA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

HOTARARE JUDECATOREASCA

Buna ziua!
Va supun atentiei o speta interesanta : O societate comerciala (creditoare) castiga un litigiu cu o alta societate (debitoare) prin hotarare judecatoreasca definitiva. Prin aceasta hotarare se stabileste ca debitoarea sa achite creditoarei o suma X reprezentand facturi neachitate,penalitati de intarziere calculate la zi si o suma Y reprezentand cheltuieli de judecata, toate acestea in cel mult 30 de zile de la comunicarea sentintei.
Acum, se intampla ca au trecut aproape 2 ani de la comunicarea sentintei iar debitoarea nici macar facturile nu le-a achitat integral fara a mai vorbi de penalitati si cheltuieli de judecata.
1. Cum calculeaza creditoarea penalitatile de la scadenta facturilor si pina la comunicarea sentintei sau pana la momentul achitarii efective a facturilor?
2. Dupa calcularea penalitatilor trebuie emise facturi, dar cu ce data?
3. Pentru cheltuielile de judecata creditoarea mai emite o factura separata sau va putea incasa suma drept venituri? Ce conturi de venituri se pot folosi pentru aceasta?
Va multumesc anticipat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:34, 19 Noiembrie 2013
normal ca penalitatile se vor calcula pana la data la care se achita factura, factura de penalitati se emite in functie de cum ati stabilit in contract calcularea lor...in mod normal la sf de luna.....ptr cheltuielile de judecata daca ati emite facturi ati avea de 2 ori aceeasi cheltuiala....asa ca acestea se justifica prin facturile de cheltuiala,
mona3
Care facturi de cheltuiala???????
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Mergeti la executorul judecatoresc cu titlul pe care-l aveti. Executorul o sa recupereze (daca are de unde) si debitele restante si penalitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata . BadCbx91 BadCbx91 Ora estimata: 08:30 Complet: C 33 Civil Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite ac?iunea privind pe creditoarea X, în contradictoriu cu ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez banii? dumilor dumilor Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea de emitere a unei ordonanţe de plată formulată de către creditorul SC XXXXX SRL în ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata - probleme facturi Ioana-Roxana Ioana-Roxana Buna ziua! Firma in cadrul careia imi desfasor activitatea a furnizat marfa, timp de doi ani de zile, altei persoane juridice. Debitoarea a platit o parte din ... (vezi toată discuția)