avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura apa rece mare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura apa rece mare

Buna ziua,

Am stat in chirie 3 luni intr-o garsoniera si am platit la zi facturile pentru intretinere. In fiecare luna venea un reprezentat a administratiei pentru a citi contoarele. Totul bine si frumos pana acum cateva zile cand m-a sunat proprietarul si m-a anuntat ca l-au sunat aia de la administratie cum ca s-ar fi depistat o diferente de 50 mc apa rece, si aceasta suma trebuie platita. Este posibil asa ceva, si cum proceda in acest caz?

Multumesc foarte mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:47, 19 Noiembrie 2013
Din cate imi aduc eu aminte da.
Nu vad de ce as plati aceasta diferenta, daca sunt la zi cu plata facturilor si in plus mi se parea o diferenta prea mare pentru 3 luni.
@black_fn
Nu e problema dvs. Chiar sa existe aceasta diferenta proprietarul nu are nici un motiv sa v-o impute dvs. Ignorati-l.
Conducerea asociatiei are obligatia sa caute si sa depisteze pierderile din instalatia comuna a blocului. Daca in instalatia comuna nu se identifica pierderea are dreptul si obligatia sa verifice instalatiile din apartamente unde poate constata daca sunt robineti defecti, masini de spalat instalate pe langa apometre, flotoare defecte.
Eu am avut o asemenea experienta pe care am depistat-o dupa 3 luni si vinovatul, gasit in cele din urma, consumase peste 900 mc apa rece datorita flotorului defect de la vasul closetului care curgea in nestire.
Am fost norocosi ca sa spun asa, si-a asumat paguba si acum plateste timp de 6 luni, rate la apa consumata aiurea, cand ar fi putut sa-si repare flotorul vasului de la closetul buclucas...
Exista apometre care nu inregistreaza fluxuri mici de apa, asa ca, in timp, se pot aduna cantitati destul de mari care nu apar in valorile cititie pe apometre.
Oricum, Dvs. nu aveti nicio legatura cu acele pierderi, ceea ce s-a citit cat ati locuit in apartament, ati platit, deci, e problema proprietarului si a asociatiei.
L.C.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
black_fn a scris:
... acum cateva zile cand m-a sunat proprietarul si m-a anuntat ca l-au sunat aia de la administratie cum ca s-ar fi depistat o diferente de 50 mc apa rece, si aceasta suma trebuie platita.

Cred ca inca nu s-a limpezit vinul si lumea nu se intelege.
Unde s-a depistat acea diferenta de apa, pa apometrul general al scarii ori pe apometrul din apartamentul dumneavoastra?
Daca s-a depistat pe apometrul dumneavoastra, inseamna ca ati consumat acea apa, adica a curs prin robinetul dv si s-a dus pe canalizare. In aceasta situatie trebuie sa platiti.
Daca s-a depistat diferenta de 50 mc pe apometrul general de scara, aceasta se repartizeaza tuturor apartamentelor, tuturor celor care consuma sau locuiesc in scara respectiva sau apartin de acel bransament. Intrebati-i pe vecini, sau uitati-va pe lista de plata daca cei 50 m.c. au fost repartizati si celorlalti vecini. In aceasta sitiuatie trebuie sa suportati si dv, ca oricare dintre vecini, o parte din aceasta diferenta de apa.

Alte discuții în legătură

Frustrat de factura la intretinere blueauth blueauth Va salut, M-am mutat de aprox un an la bloc, si recunosc ca pana acum cateva luni nu am dat prea mare importanta listei cu cheltuielile de intretinere.De ceva ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa. asociatia de proprietari tikipch tikipch Buna seara, Sunt plecat din tara din luna aprilie 2016 si am facut cerere la asociatia de proprietari precum nu mai locuiesc in apartamentul meu. In luna ... (vezi toată discuția)