avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura prealabila investirii cu formula executorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura prealabila investirii cu formula executorie

Buna ziua

Inainte de a investii sentinta neatacata, se definitiveaza + autentifica sau este suficient a definitiva considerand ca cererea din urma include si autentificarea?

Care sunt taxele?
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
pop sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:29, 18 Noiembrie 2013
depinde cand este data.
Sub imperiul Noului Cod.
A trecut perioada pt caile de atac de care nu s-a uzat.
Incepand cu data de 15.02.2013 hotararile judecatoresti nu se mai investesc cu formula executorie. Nu se investesc cu formula executorie nici hotararile judecatoresti intocmite inainte de aceasta data , acestea pot fi puse in executare chiar daca nu au fost investite cu formula executorie. E suficienta legalizarea (5 lei).
Nu se investeste nimic, cel mult se legalizeaza hotararea se pune mentiunea irevocabila si atat.
Se definitiveaza, sa inteleg, ca sa se stie ca nu a fost atacata?
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
pop sorin, utilizator

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta MihaDrag MihaDrag buna seara .Am si eu o intrebare legata de sentinta data de tribunal care trebuie investita daca ma exprim corect in definitiva si irevocabila .Suntem o ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie necul necul buna ziua, rog pe cei care detin informatii la zi (mai recente) sa-mi spuna daca mai este necesara investirea cu formula executorie a unei decizii a Curtii de ... (vezi toată discuția)