avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

investire cu formula executorie

Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, aceasta trebuie investita si cu formula executorie? Astept raspuns urgent! Multumesc
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 15:36, 21 Octombrie 2009
care este temeiullegal de acceptare a cererii de reziliere?
chiar daca este mentionata definitiv si irevocabilaceastra trebuie investita cu formula executorie ,nu mai pierdeti timpul si dati-o la investit ,nu constituie prin sine un titlu executoriu
succes
Pentru a o investi cu formula am inteles ca trebuie sa depun la judecatorie o copie legalizata a hotararii. Cine o legalizeaza? Bun...si dupa ce o investesc cu formula executorie ce mai e de facut?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
adinutza.2008, utilizator
Executarea prevederilor hotararii judecatoresti se face, de regula, de buna voie de catre cel caruia ii este portivnica, conditia fiind ca htararea sa fie definitiva si irevocabila. Daca acesta nu intelege sa isi indeplineasca obligatiile stabilite in hotarare, aveti la dispozitie calea executarii silite care presupune investirea cu formula executorie a hotararii, apelarea la un executor judecatoresc incuviintarea executarii silite si executarea propriu zisa.
Se investeste cu formula executorie la instanta care a pronuntat hotararea. Mergeti cu sentinta legalizata, cu taxa de timbru de 4 lei si un timbru judiciar de la posta de 0.15 bani.In pricipiu la judecatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Punere in executare latura civila dintr-o hotarare penala ionu roman ionu roman cum se pune in executare partea legata de despagubiri din cuprinsul unei hotarari penale ramase definitive? se merge la executorul judecatoresc, se investeste ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila investirii cu formula executorie pop sorin pop sorin Buna ziua Inainte de a investii sentinta neatacata, se definitiveaza + autentifica sau este suficient a definitiva considerand ca cererea din urma ... (vezi toată discuția)