avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Procedura explicita achizitionare autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Procedura explicita achizitionare autoturism

In urma unor experiente mai putin fericite legate de achizitionarea unui autoturism doresc sa ma interesez mai mult despre procedurile necesare achizitionarii/ inmatricularii unui autoturism adus din strainatate.

Asadar doresc sa expun 3 situatii/intrebari la care doresc sa primesc raspunsuri pentru a fi informat la urmatoarea achizitie:

1.Sunt dealeri de masini care aduc autoturisme din Austria sau Germania pe platforma.Acestia vand aceste masini si ofera ca acte doar brif mare si brif mic, sau teill 1 si teill 2 in cazul celor din Austria.Cumparatorului i se spune sa faca c-v intre strain si el, si sa dea o declaratie ca masina a fost adusa pe platforma.Cat de ok este acest lucru? De ce nu doresc dealerii sa impuna masinile la finante si sa ofere certificat fiscal, si declaratie de aducere sau cmr?

2.Sunt cei care au nr de zoll pe numele lor dar sfatuiesc clientul sa faca c-v tot intre neat si el si sa spuna la politie ca masina a fost cumparata de ei, cel din briful nou fiind doar sofer.Deasemenea intreb, este ok asa?

3.Cei care au scos deja nr rosii, dar nu au nr. de zoll.Acestia sunt absolut obligati sa ofere fiscal (desi sunt si aici probleme), dar multi nu au numele straine, sau declaratii de aducere pe platforma.Aceasta declaratie poate fi facuta si de cumparator sau numai de vanzator?

Intrebarea mea este:
-unde se gaseste un dealer de masini, care face totul legal?

Alte discuții în legătură

Nedumerire inmatriculare masina cu numere rosii expirate Ciumpy94 Ciumpy94 Buna seara ! Doresc sa cumpar un autoturism adus din Spania in urma cu 4 ani , care a stat timp de 2 ani abandonat in fata blocului , vandut apoi mai departe ... (vezi toată discuția)
Nu mi pot inmatricula masina!ma puteti ajuta cu un sfat? tinatinatina tinatinatina Buna dimineata,am urmatoarea problema :am cumparat de la un cetatean din Timisoara un opel vectra ,cetatean care la randul lui a cumparat o din Austria si a ... (vezi toată discuția)
Auto din 2001 inmatriculat in ro in 2006 nu o pot inscrie pe numele meu. dvm dvm Salut.Am si eu o mare problema.In decembrie 2013 am cumparat un opel agila inmatr.in Ro in 2006.Am fost la rar pt. emisia de noxe care nu era trecuta in carte ... (vezi toată discuția)