avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Viza de flotant
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Viza de flotant

Buna ziua,

Pentru a face viza de flotant, gazda o sa plateasca ceva la taxe si impozite pe perioada in care o sa beneficiez de acea viza?
Cel mai recent răspuns: razvan217 , utilizator 02:04, 23 Noiembrie 2013
Depinde in baza a ce se face viza de flotant.

Ex.:
- daca faceti contract de inchiriere, proprietarul (gazda) va plati impozit pe venitul din inchiriere + CASS;
- daca faceti contract de comodat (va da drept de folosinta, fara sa platiti) proprietarul nu va plati impozit (pentru ca nu exista venitul).
Potrivit art. 30 din Ordonanţa de Urgenta nr. 97/2005, resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundară.
Viza de flotant =viza de stabilire a resedintei

Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste efectiv la adresa declarata ca resedinta.
Mentiunea privind resedinta se completeaza pe un autocolant-tip care se aplica pe versoul actului de identitate.
Persoana care gazduieste o alta persoana, in mod neintrerupt, pe o perioada mai mare de 30 de zile, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 31 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 97/2005 are obligatia de a anunta politia sau serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul unde este situat imobilul.
Conditionat de interesul partilor ,acestea pot incheia contract de locatiune-care obliga inregistarrea la adminisatrtia fiscala responsabila cu achitarea de impozit ,sau contract de comodat fara alte obligatii fiscale
Eu nu am contract de inchiriere, prin urmare o sa trebuiasca sa vina gazda cu actul de proprietate. Asta insemnand ca nu o sa plateasca nimic, daca am inteles bine. Mie imi trebuie viza pentru a putea da de examen in orasul in care locuiesc momentan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la viza de flotant Angel06 Angel06 Buna ziua. Acum 3 luni, o ruda mi-a facut viza de flotant pentru 1 an de zile. Pot merge sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului la inchiriere danielamrom danielamrom Buna ziua, Am inchiriat de curand un apartament ( care este proprietatea parintilor mei, deci nu este pe numele meu) si atunci cand am anuntat ... (vezi toată discuția)
Formalitati stabilire resedinta danac71 danac71 Buna ziua, 1) Daca doresc ca o persoana sa isi stabileasca resedinta in casa mea, este absolut necesara incheierea unui contract de comodat sau sunt ... (vezi toată discuția)