avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la Viza de flotant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la Viza de flotant

Buna ziua. Acum 3 luni, o ruda mi-a facut viza de flotant pentru 1 an de zile. Pot merge sa renunt la aceasta viza fara sa mai pun pe drumuri ruda care mi-a facut viza? De ex : pod merge la evidenta populatiei,unde am depus cererea sa fac o cerere,cum,ca renunt la viza dupa 3 luni? Se poate asa ceva? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angel06 , utilizator 14:19, 29 Februarie 2020
Daca ati facut-o in baza unui act de luare in spatiu, atunci o puteti face tot pe baza unui act (act aditional la contractul de comodat sau inchiriere) intre parti, din care sa rezulte faptul ca a incetat durata pentru resedinta respectiva, prin acordul partilor.
Oricum trebuie sa mergeti la serviciul comunitar de evidență a populației.

Potrivit legii:
"Reședința este acolo unde persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu", scrie în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 97/2005.

"Mențiunea privind stabilirea reședinței se acordă pentru perioada solicitată, care nu poate fi mai mare de un an, și are valabilitate pe timpul cât persoana locuiește în mod efectiv la adresa declarată ca reședință. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi mențiuni privind stabilirea reședinței", scrie, mai exact, în OUG nr. 97/2005.

Deci, in situatia in care declarati ca nu mai locuiti acolo se face mentiunea respectiva in evidentele MI (puteti sa va stabiliti la o alta adresa - in alta locatie - resedinta).
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant razvan217 razvan217 Buna ziua, Pentru a face viza de flotant, gazda o sa plateasca ceva la taxe si impozite pe perioada in care o sa beneficiez de acea viza? (vezi toată discuția)
Buna ziua! este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie ... Georgiana1205 Georgiana1205 Buna ziua! Este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie mai mult de 1 an? Sau in general este obligatoriu sa ai viza daca stai in chirie. (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului la inchiriere danielamrom danielamrom Buna ziua, Am inchiriat de curand un apartament ( care este proprietatea parintilor mei, deci nu este pe numele meu) si atunci cand am anuntat ... (vezi toată discuția)