avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... predare acte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

predare acte asociatie proprietari

Buna ziua,suntem o asocitie de proprietari cu 92 ap,Mandatul fostei presedinte de bloc,care detinea in incopatibilitate si functia de administrator si casier,mandat pe 2 ani,obtinut in 2009 si nereinnoit prin adunari generale conform legii,este expirat.Mentionez ca nu are de 4 ani nici cenzor,comitet nici atat,pentru ca s-au saturat si si-au dat demisia pe rand.Cu contabilitatea s-a mutat de la o firma la alta,iar cea la care este ecum nu avem cum sa o contactam,stim cu se cheama dar nu exista nici pe internet un nr de contact,dansa refuzand a ni-l da.Am facut tot conform legii toti pasii ca sa o demitem cu toate ca dansa se afla inafara legii ,nu vrea sa predea,Am facut sedinte la care am chemat si politia la indrumarea compartimentului specializat din primaria sectorului 6.A fost chemta la politie impreuna cu noul presedinte si cu noul comitet executiv si tot nu vrea sa predea actele si stampila asociatiei.Ne-au indrumatla primarie si la tribunal.Acolo ne-am interesat si dureaza o gramada de timp,Noi nu mai avem timp deoarece avem datorii la furnizori enorme . Dintrun nr de 92 de ap 52 dsunt restante iar din acestia 10 sunt cu datorii de peste 7000 ron,chiar si 21000 ron.Ni s-a orpit apa calda si riscam sa se opreasca si restul utilitatlor avand in vedete facturi neachiate de aprox 100000 ron.Suntem un bloc cu 16 nivele si avem chirii din spatii comune 2000 euro/luna,bani care stim ca nu se pot folosi la achitarea facturilor,ci doar la reparatii si inbuntatirea condominului> In 4 ani s-au inacasat aprox 90000 euro si blocul mai are putin si cade pe noi.Intrebata de cum a folosit acesti bani, raspunsul a fost:"I-am baut".Eu sunt constienta ca in acest bloc proprietarii au dormit pana acum,s-au trezit cand au ramas fara utilitati.Intrebarea mea este ce mai putem face in aceasta situatie?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: floringhita , utilizator 11:38, 2 Aprilie 2014
Da, pot incheia CIM-uri, dar trebuie sa cunoasca CIF-ul, sa completeze Revisalul sau sa-l ia chiar de la inceput daca pana acum nu a existat, cu cel putin 2-3 zile inainte de a-si face efectele CIM-ul.... Si pentru asta le-ar trebui un minim de acte si de dosare lunare sa inceapa de undeva. Inteleg ca nu au nici macar o situatie financiara, un registru de casa....
florina_postelnicu a scris:

Nu ne putem apuca de treaba pentru ca nu avem cotele partii indivize pentru a calcula intretinerea fiecarui apartament, cu furnizorii am vb si gasim facturile.

Gasiti poate pe vrreun perete, la un afisier o lista de plata de luna trecuta sau mai veche si pe aceea gasiti suprafetele utile ale fiecarui apartament sau cotele indivize, in functie de cum s-a lucrat pana acum.
A venit administratorul firmei de contabilitate si au vrut sa semnam opisula 50 de dosare(luni) pe 4 ani fara verificare,spunandu-ne ca faceti verficarea ulterior,ca nu au timp.Au plecat si nu au mai vrut sa ne dea actele.

Trebuia sa luati actele si verificati dupa aceea. Au fost cazuri cand administratorul a plecat in strainatate sau a disparut pe lumea cealalta iar cei din asociatie nu au avut cu cine discuta. Daca au gasit documentele, mai multe, mai putine.. au reluat, au refacut...
avem doar cheile de peste tot si stampila...Contract de munca pentru administrator cum facem?

Intocmiti CIM, semnati-l stampilati-l...
Accesati adresa asociatiei pe site-ul ANAF si gasiti datele asociatiei. La furnizori, pe facturi aveti iar datele asociatiei. Pentru banca aveti stampila si mergeti cu procesul verbal al adunarii generale sa aratati ca ati schimbat conducerea asociatiei, depuneti alte semnaturi...

1. Mergeti la judecatoria de care apartineti la serviciul specializat cu asociatiile de locatari/proprietari de unde puteti face rost de statut, acord de asociere, hotarare judecatoreasca de infiintare, etc.
In acordul de asociere sunt trecute suprafetele utile ale fiecarui apartament.

2. Schimbati stampila asociatiei si mergeti la toti furnizorii de servicii pentru actualizarea contractelor sau intocmirea unora noi.

3. Faceti o adresa electronica pentru asociatie, conturi electronice pe paginile de internet ale furnizorilor si puteti primi facturile doar electronic cu notificarea acestora ca doar un anumit membru al C.EX. sa poata solicita telefonic date despre factura....

4. Adunare generala si modificati statutul asociatiei sa fie in concordanta cu l 230 din 2007 cu respectarea prevederilor care sunt foarte clare

5. Actualizarea acordului de asociere cu noi membri conform L 230 SI COROBORAT CU PREVEDERILE HG 1588 cu completarea tabelului conf art 4 si depunerea unui exemplar la judecatoria de care apartineti

6. mergeti la ITM pentru a obtine o noua parola pentru acces REGES si se poate descoperi dosarul de angajati si contractele de munca anterioare

7. Un certificat digital pentru semnare electronica si depunerea declaratiilor la ANAF

8. Incheierea unui contract cu o firma de gestiune electronica asociatii de proprietari care se poate accesa online, toate registrele si evidentele se tin electronic si se printeaza ....la nevoie

Ar mai fi mai multe de spus dar cred ca mai scriu 2 ore si nu mai am timp.
toate acestea le faceti cu rabdare, vointa si multa munca si bataie de cap, timp pierdut etc

eu vi le spun din experienta pentru ca am trecut prin ele incepind cu februarie 2013, le-am rezolvat chiar daca nici la aceasta data nu am actele asociatiei, actele vechi, si nici nu le mai vreau. Mai am nevoie doar de registrul fond de rulment, daca a existat.... Restul maculatura...

Daca doriti sa ma contactati sa va mai povestesc cu cea mai mare placere...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
floringhita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie avut in vedere la preluarea functiei de presedinte a unei asociatii de proprietari? luky64 luky64 Administratorul Asociatiei de Proprietari sa mutat din bloc,iar proprietarii m-au desemnat sa preiau functia de presedinte. Mentionez faptul ca nu mai aveam in ... (vezi toată discuția)
Preluare asociatie de locatari fasicelena fasicelena am preluat de curand , ca presedinte, de voie, de nevoie, Asociatia de Locatari a blocului in care locuiesc. Mi s-au predat toate documentele aferente( ... (vezi toată discuția)