avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita fara instiintare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita fara instiintare

in anul 2007 cineva a facut o rata la altex. si-a achitat toate ratele, poate cu mici intarzieri, dar in final si le a achitat. astazi, a primit o scrisoare la un birou judecatoresc ca va fi executata silit... acasa nu a primit nici o citatie , desi am cautat pe net si am vazut ca a fost un proces cu 2 termene. la primul termen s-a emis adresa catre un B.E.J, iar la al doilea termen-Admite cererea. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită. Fără cale de atac. Dată în Camera de Consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.10.2013. E posibil? ce poate sa faca in atare conditii? :(:(:(
Cel mai recent răspuns: stefana88 , utilizator 19:38, 20 Noiembrie 2013
pai nu trebuia citat, cererea pt incuviintare a executarii silite se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor.
Aveti posibilitatea sa contestati executarea, asa va aparati. Contestatia se depune la judecatoria care a incuviintat executarea in termen de 15 zile de la primirea somatiei.
Cum adica a primit ceva de la un executor, dar acasa nu a primit nimic? Fiti putin mai clar...
a primit astazi, o scrisoare de la un b.e.j. nu a primit nicio citatie pt vreun proces, la asta m am referit. dar m-a lamurit gi-jane2 in legatura cu citarea pt incuviintare silita..
Problema este ca nu mai are nici facturile si nici chitantele cu care a platit.. Credeti ca are vreo sansa sa i se admita contestatia la executare in aceste conditii?
Dna mi-a spus ca a cumparat cu plata in rate un frigider in aprilie 2oo5,a platit cu majorarile aferente 2l milioane,ca au derutat o cu niste facturi prin care spuneau ca poate plati minimum 2oo.ooo lei,fara sa i se calculeze majorari,platea cit spunea ca poate sa platesca fara probleme,asa a ajuns sa i se calculeze dobinzi si nu a mai stiut cit mai are de dat,dar in 2oo8,octombrie \"parca mi-au spus de la banca ca am platit 2l milioane,deci eu am fost convinsa ca am terminat. De 5 ani nu am mai achitat nici o suma,dar am mai primit atentionari de la alte firme care preluase debitul. Frigiderul a costat .11ooo lei aproape + ce se mai percepe, a fost in total l4 milioane si ceva,am platit 2l milioane\"..
n-ar fi trebuit totusi sa se prescrie, dupa atata timp?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
daca nu mai are dovada platilor, cred ca cel mai bine ar fi sa invoce prescriptia.

se poate invoca prescriptia in cazul in care a mai primit somatii acasa? nu mai stiu exact conditiile..
[ nu mai citati mesajele carora le raspundeti- apasati butonul " raspunde']
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Termen si conditii prescriptie datorie Gabriela83 Gabriela83 Buna ziua, in ce conditii si in ce perioada de timp se prescrie o datorie? In anul 2006 am luat un credit de nevoi personale de la......., am platit ratele la ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita martinell martinell Servus tuturor . Raman dator celor ce ma pot lumina . In anul 2004 am luat un credit de nevoi personale de la o banca ....credit ce nu l-am putut achita din ... (vezi toată discuția)
Executare silita- credit neachitat jhon.rapidistu jhon.rapidistu Am si eu o intrebare :sora mea avea o restanta de ce va timp( 1 an )la o banca 1500ron am cautat pe saitul jud si am gasit ca s-a jud in lipsa si s-a ... (vezi toată discuția)