avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini zgomotosi - salon de coafura la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini zgomotosi - salon de coafura la parter

Buna ziua!
As avea nevoie de parerea dumneavoastra despre ce actiuni pot intreprinde in mod legal in urmatoarea situatie. Locuim la parterul unui bloc, iar alaturi s-a deschis de cateva luni un salon de coafura. Problema este zgomotul pe care il fac angajatele, iar cel mai deranjant si imposibil de suportat este zgomotul de tocuri pe gresie, de dimineata si pana seara, inclusiv sambata si duminica. Le-am rugat sa gaseasca o solutie prin care sa atenueze zgomotul dar ne-au ignorat.
Patronii au cumparat apartamentul si l-au transformat din spatiu de locuit in spatiu comercial, construind de asemenea si un balcon. Din cate stim, trebuiau sa ceara semnaturi de la vecinii directi in plan orizontal si vertical. La noi nu au venit pt nicio semnatura...
Exista vreo actiune legala cu care as putea rezolva aceasta problema a zgomotului, care desi pare putin importanta, este extrem de deranjanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancas30 , utilizator 21:30, 23 Noiembrie 2013
Solicitati proprietarului spatiului sa execute izolarea fonica a peretilor
ancas30 a scris:
La noi nu au venit pt nicio semnatura...

Intrebati presedintele asociatiei daca acest intreprinzator a solicitat si a obtinut avizul asociatiei de proprietari.
Daca nu s-a intamplat acest lucru sesizati primaria dumneavoastra sau presedintele asociatiei.

Nu stiu daca au autorizatie de la asociatia de proprietari, dar : Legea 230/2007 Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
Pe langa autorizatia de la asociatia de proprietari trebuia si acordul nostru. Conform acestei legi nu mai este necesara vechea cerinta de a cere acceptul la 50% +1 dintre locatari, ci doar a vecinilor directi.

Solicitati proprietarului spatiului sa execute izolarea fonica a peretilor

I-am rugat frumos sa faca ceva pentru a atenua zgomotul si mi-au spus ca nu ii intereseaza mofturile mele :) Exista vreo institutie unde m-as putea adresa pentru a rezolva aceasta problema?
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator
Sesizati in scris, prin posta, cu confirmare de primire, primaria si Inspectoratul teritorial de stat in ctii.
Pentru schimbarea destinatiei in spatiu comercial era nevoie de autorizatie de ctie. (de la primarie plus ISC, dar numai dupa primirea acordului asociatiei de proprietari, in urma acceptului scris, al vecinilor), de proiect intocmit de catre o firma autorizata, avizat de catre ISC. Prin proiect trebuia prevazuta antifonarea planseului si a peretilor.
Puteti sesiza in scris, cu confirmare de primire, Politia sanitara judeteana si sa solicitati efectuarea unor determinari de zgomot si vibratii in apartamentul dvs., in perioada in care se desfasoara activitati in salonul de coafura.
Daca asociatia de locatari a dat avizul de ctie, fara acceptul scris al dvs. faceti sesizare scrisa la asociatie, sa ia masuri pentru reglementarea situatiei create si/ sau deschideti actiune in instanta impotriva celor care au semnat avizul de ctie. din partea asociatiei (presedinte, administrator, etc.).
ancas30 , parerea vecinilor care este ? pe ei ii deranjeaza ? ati inteles despre ce este vorba .

Alte discuții în legătură

Bună ziua! locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial ... Iuliaa30 Iuliaa30 Bună ziua! Locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial dedesubt, proprietarul va deschide o sala de forță, de o.luna ma terorizează cu spartul ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru activitate comerciala in imobil de locuit camilaliman camilaliman Buna ziua, situatia este urmatoarea: - in imobil suntem 7 proprietari - in apartamentul de la parter, a functionat un salon de coafura, pentru care si-au ... (vezi toată discuția)
Spatiu cu destinatie comerciala la subsolul unui bloc, ce conditii trebuie sa indeplineasca? MagdaPurice MagdaPurice Buna ziua! Ajutati-ma va rog sa inteleg ce conditii trebuie sa indeplineasca un spatiu pentru a fi \"cu destinatie comerciala\" din constructie? Eu stau la ... (vezi toată discuția)