avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident feroviar soldat cu deces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident feroviar soldat cu deces

Buna ziua. Va cer un sfat.
Copilul meu a fost lovit de tren si a decedat. Politia feroviara taraganeaza trimiterea dosarului la parchet deoarece nu au facut ceea ce trebuiau sa faca de la bun capat,iar acum nu stiu cum sa intocmeasca dosarul. Sunt multe semne de intrebare in legatura cu ceea ce s-a petrecut. Prietenul ei a fost acolo dar nu ne-a anuntat decat a doua zi, el fiind cel care s-a dus in ziua urmatoare direct la morga ca s-o "identifice" fara ca noi sa stim unde ne este coplila. Acum politia TF ne cere noua sa mergem la medicina legala sa platim 900 de lei raportul ca sa poata incheia ei dosarul si sa-l trimita la parchet. Ce putem face legal? Multumim tuturor celor care ne pot da un sfat.
Cel mai recent răspuns: maria_2012 , utilizator 20:55, 27 Noiembrie 2013
Acel raport trebuie platit de Dvs.
Pai fata mea avea 32 de ani. Nu e treaba politiei sa faca cercetari?
Pai daca politia feroviara nu s-a sesizat, puteti s-o faceti dvs. daca aveti dubii in dreptul comportamentului prietenului( "Sunt multe semne de intrebare in legatura cu ceea ce s-a petrecut " ). Depinde ce a declarat prietenul, martorul la accident. Ati stat de vorba cu el sa va detalieze imprejurarea in care s-a produs accidentul ?Interesul este al dvs. sa aflati adevarul.Poate aveti pretentii si la despagubiri daca au fost si lucruri necurate, asa cum afirmati. Accidentul nu s-a intamplat pe trotuar si n-ati specificat locul accidentului: in gara, la pasajul de trecere peste calea ferata, cadere din vagon in timpul mersului. Pe cine vreti sa acuzati si cu ce dovezi ajutati politia sa intocmeasca un dosar, dosar impotriva cui ? Daca nu doriti sa acuzati pe nimeni, va puteti multumi doar cu explicatiile primite de la prietenul fetei.
Puteti sesiza parchetul asupra evenimentului produs, spre cercetare, fara a depune plangere penala impotriva cuiva.
Politia feroviara daca a preluat cazul are obligatia sa efectueze toate demersurile (inclusiv expertiza medico-legala) pentru a intocmi PV de cercetare. Cum nu dispune de fonduri suficiente, nu are bani sa plateasca expertiza si medicului legist si intocmirea raportului medico-legal, v-a sugerat dvs. sa platiti, pentru urgentare.
Intr-un eventual proces pe rol, ulterior, cheltuielile de judecata pot fi recuperate de la partea care va pierde procesul.
Multumesc tuturor penru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)
Copil lovit pe trecerea de pietoni anutza2005_ro anutza2005_ro Buna seara, As dori sa stiu si eu cum ar trebuie sa procedeze politia in cazul in care un copil este lovit pe trecerea de pietoni. Ce demersuri ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Dosar nesoluționat din 01.12.2014 Tipa_Dana Tipa_Dana Bună ziua! În data de 30.11.2014 am suferit un accident la locul de muncă(restaurant \"Trafic\", Câmpulung Moldovenesc) , care s-a soldat cu moartea a 3 ... (vezi toată discuția)