avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiile comune de la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiile comune de la bloc

Salutare tuturor,
Am si eu o problema ( mai "complexa" ) cu spatiile comune de la bloc si anume cu spatiul comun ce face trecerea de la ultimul nivel catre terasa blocului. Nu mi se permite accesul in acest spatiu desi legea 230/2007 specifica foarte clar ca toti proprietarii au dreptul la aceste spatii comune.
Am facut o sesizare catre Asociatie in acest sens si am primit si un raspuns, dar care nu este in conformitate cu realitatea; apoi am facut o alta sesizare la primaria de sector si am primit si de la acestia un raspuns cum ca au trimis o somatie catre Asociatia de proprietari. Intre timp nu s-a intamplat nimic si cand am revenit cu un telefon la primarie mi s-a spus ca ei nu pot face mai mult decat sa instiinteze Asociatia sa-mi permita accesul si ca daca nu sunt multumit sa ma adresez mai departe in instanta.
Ce sfaturi/pareri imi puteti da si ce sansa credeti ca voi avea daca voi apela si la instanta?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:41, 27 Noiembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La noi accesul pe terasa blocului se face printr-o scara de pe hol fixata de perete iar aceea trapa este inchisa cu un lacat pentru ca terasa blocului sa nu fie un loc de plimbare .
Mai precis s-a inchis pentru a se proteja membrana care face izolatia terasei .

Care este activitatea pe care vreti sa o desfasurati pe terasa ?
Daca atat dv cat si autoritatea locala au intervenit in interesul dvs la nivelul asociatiei,fara ca presedintele sa respecte norma in vigoare,unica solutionare poate fi dispusa de instanta de judecata prin hotarare
@un_locatar

Spuneti-ne ce vreti sa faceti pe terasa si o sa va raspundem de ce nu va permite conducerea asociatiei accesul sau de ce ar trebui sa va permita, nu de alta, dar ca sa nu bateti drumul judecatii de pomana, daca ati avea sanse slabe de castig, ca de dat sfaturi pe tastatura gasiti multi "profesionisti" care sa va trimita pe calea fara de sfarsit a "pasilor pierduti".

Deci, ziceti-ne ce drepturi vi se incalca.
Nu doresc sa fac absolut nimic pe terasa; cred ca ati inteles putin gresit: pe mine ma intereseaza spatiul comun ce face trecerea catre terasa - de la ultimul nivel si pana la terasa mai este un spatiu ( un fel de etaj tehnic unde se pot "depozita" anumite lucruri: ex: o bicicleta copii; un carucior, etc ) si apoi este o usa prin care se poate iesi efectiv pe terasa. Deci eu nu am nici un interes sa se faca ceva pe terasa avand in vedere ca si eu stau la ultimul nivel.
Acum intelegem ca nu va intereseaza terasa.
Dar se pare ca va intereseaza spatiul care duce spre terasa.
Acel spatiu este acum ocupat, folosit, inchiriat... de alt vecin iar dumneavoastra ati vrea sa-l folositi ca sa va depozitati ceva acolo?

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Spatii comune rodica_maria rodica_maria Buna Ziua! M-am mutat de vre-un an intr-o garsoniera, adica am cumparat-o, iar pe, fiecare etaj exista o incapere, in care fiecare locatar are dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului kikke kikke Buna ziua,am o intrebare legata de terasa bl.in care locuiesc.Ap. este la et.11 intr-un bl.cu 11 et.si am iesire in terasa din dormitor si din sufragerie.Nu ... (vezi toată discuția)