buna ziua,cu mare respect va rog sa-mi da-ti si mie un sfat,doresc sa deschid un proces civil legat de o sentinta civila pronuntata intr-un dosar anterior,deoarece prin 2005 printr-o sentinta civila s-a atribuit teren mostenitorilor in baza unei succesiuni,aceste terenuri mostenitorii le-au vandut pri notariat,cadastre,etc,in 2010 unul din acesti mostenitori a deschis un nou proces in care a cerut din reatribuirea terenurilor ,a obtinut o sentinta civila definitiva,iar in baza acestei sentinte el a pus stapanire din nou pe niste terenuri care apartin proprietarilor de drept care au cumparat in 2005 terenurile de la ei mostenitorii,exista acte v/c notariale,cadastre,roluri facute de proprietari,toate acestea nu au fost anulate in acea sentinta civila.intrebarea mea este cum formulez aceasta cerere de chemare in judecata,in care sa cer instantei sa verifice in baza caror documente a reatribuit din nou aceste terenuri,ce facem noi proprietarii de drept care am cumparat acele terenuri,sa cheme la interogatoriu si ceilalti cumparatori care au cumparat cu mine odata de la acesti mostenitori ,intre care si respectivul care acum ocupa abuziv terenul si mi-a distrus recolta doi ani la rand,daca instanta a avut cunostinta ca acele terenuri au mai fost retribuite si vandute,ca exista niste contracte de v/c,cadastre?sfatuiti-ma va rog cum sa formulez aceasta cerere in care sa expun toate astea si sa pot cere anularea acelei ultime sentinte civile. multumesc,va rog e urgent
multumesc pt ca ati citit mes meu,o prima sentinta s-a dat in 2005 in care s-au distribuit terenurile tuturor mostenitorilor in baza unei succesiuni,in 2007-2008 mostenitorii ce au dobandit aceste terenuri au vandut fiecare cum au crezut de cuviinta,au facut contracte v/c prin notariat,sant cadastrate,toate in buna regula.terenul pe care eu l-am cumparat la inceputul anului 2008 mi s-a vandut in baza acelei sentinte civile din 2005,una din mostenitoare mi-a vandut lotul ei de teren ce i-a fost atribuit.ln anul 2010 un nepot al acestei doamne mostenitoare ce mi-a vandut mie parcela respectiva de teren agricol,a deschis un nou proces in care a atacat acea sentinta din 2005 ,pe motiv ca lotul de teren ce i-a fost atribuit lui si mamei lui,in acea sentinta din 2005,este mai mic decat al celorlalti mostenitori,fara insa a face mentiunea ca terenurile tuturor celor ce le-au dobandit in 2005,s-au vandut,ei fiecare le-au vandut,si exista alti proprietari. eu fiind unul din acesti proprietari,nu am avut cunostinta de acest proces,iar drept urmare a acestui proces,instanta s-a pronuntat prin sentinta civila definitiva si irevocabila,redistribuind din nou aceste terenuri,iar lotul/parcela pe care eu am cumparat-o de la matusa lui in 2008,i-a revenit lui,au inversat loturile ,iar respectivul in urma acestei sentinte mi-a distrus recolta pe care eu o aveam pe terenul proprietatea mea,dobandit prin contract v/c ,incadastrat,platite impozitele la zi si l-a ocupat abuziv,prelevandu-se de aceasta ultima sentinta a devenit proprietar pe terenul meu!contractul meu de v/c nu a fost anulat,instanta nu s-a pronuntat in nici un fel asupra acestui aspect,deoarece toti cei ce au fost in acest proces ,respectiv acei mostenitori care toti au vandut terenurile,niciunul nu a informat instanta ca de fapt terenurile nu le mai apartin,au fost vandute.eu acum ce fac?am toate actele pe acest lot de teren,dar acest individ l-a ocupat abuziv.pot cumva sa-i chem in judecata pe acesti mostenitori ,respectiv pe doamna de la care am cumparat terenul,pt nerespectarea contractului de v/c? sau ce articole de lege imi dau dreptul de a deschide un proces pt a demonstra instantei ca eu sant proprietarul de drept a acelui lot de teren pe care instanta l-a atribuit individului in cauza.sfatuiti-ma va rog cumva!multumesc!
Puteti deschide un proces de revendicare si sa cereti compararea titlurilor al dvs. fiind mai vechi aveti toate sansele sa aveti castig de cauza dar va trebuie avocat, nu incercati singur ca sansele va scad simtitor. Instanta nu avea de unde sa stie daca nu a fost informata ca terenurile au fost vandute, iar dvs. cumparatorii sunteti terte persoane fata de procesul a carui sentinta vreti sa o anulati asa ca acest lucru nu il puteti face. O seara buna.
multumesc frumos de raspuns,inca un amanunt;nu exista doua titluri,doar unul vechi de prin anul 2000 ,care nu a fost modificat in urma acestei sentinte,sant trecuti mostenitorii de la vremea respectiva,implicit doamna de la care am cumparat eu ,o parte din acestia au decedat,iar respectivul in cauza e urmas al unuia din acel titlu.nu sa emis un alt titlu,el acest individ neavand decat acea sentinta civila,in rest eu am contractul de v/c valid,terenul e trecut in rolul meu la primarie,platesc impozite pe el,deci va rog din suflet spuneti-mi mai exact cum si ce art de lege sa invoc in cazul asta pt deschiderea unui proces?mai am o intrebare;faptul ca in contractul de v/c vanzatorul ma garanteaza de orice evictiune asupra terenului,ce inseamna mai exact aceasta evictiune si garant?nu ma pot folosi de asta? deoarece mi-a fost vandut acest teren ,am platit destul de mult pt el,(care acum in acea sentinta pronuntata in care instanta il reatribuie respectivului a fost evaluat la un pret ,cu mult mai mic decat am platit eu in 2008,)iar el si ceilalti nu au spus instantei ca terenul nu le mai apartine, individul a pus stapanire pe el fara sa plateasca nimic,din contra partea care i-a revenit lui in acea sentinta din 2005 ,si el a vandut-o,a luat niste bani ,iar acum prin aceasta sentinta s-a ales cu un nou lot de teren gratis,iar eu am ramas si cu banii dati,cu actele,dar fara teren,deci ce fac?multumesc
Din pacate nu inteleg decat situatia de fapt, nu si pe cea juridica. Nu se pot da 15 hotarari de impartire a unei mosteniri, nu se pot face dosare diferite, exista autoritate de lucru judecat. Nu stiu de ce tanti care v-a vandut nu v-a anuntat, nu stiu de ce nu a anuntat instanta etc.
Trebuie vazute dosarele, poate sunteti in termen sa atacati hotararea...