avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Resurse umane

Buna ziua.
As avea nevoie de sfaturi pentru a putea contracara masurile luate sau mai bine zis lipsa masurilor luate de catre fostul meu angajator,care are grije sa incalce toate drepturile angajatului.
In urma unor etape de restructurare in cadrul companiei unde activam,am fost disponibilizat,fara preaviz,fara a-mi fi platit preavizul,fara am incasa drepturile salariale pentru concediul de odihna neefectuat.
La acest moment am fost contactat de catre firma care tine evidenta contabila a companiei,din cadrul biroului resurse umane,sa ma prezint cu o cere de demisie!
Ce ar trebui sa fac sa i-mi pot primi drepturile salariale,dar si dreptul care i-l are angajatul,atunci cand este disponibilizat,acela de a intra in somaj?!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Stancu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 03:00, 27 Noiembrie 2013
Nu neaparat. Pana la incetarea contractului de munca inseamna ca sunteti salariat si trebuie sa fiti remunerat. Totodata, urmati sfaturile pe care colegul freeelis le-a scris mai sus pentru dumneavoastra. Respectiv: incercati sa discutati cu angajatorul si sa ii spuneti ca in cazul in care nu incheie relatiile de munca cu dumneavoastra in conditii legale va vedeti nevoit sa faceti plangere la ITM. Daca nu raspunde la aceasta solicitare continuati si faceti plangerea. Urmatorul pas daca nu se rezolva nimic este medierea. Apelati la un avocat sa va sprijine in mediere si mai apoi in cazul in care si aceasta esueaza in fata tribunalului. Eu, din experienta pe care o am, va spun ca lucrurile se inchid undeva intre controlul itm si mediere. Un avocat va poate da mai multe detalii despre cum sa procedati dupa plangerea de la ITM. Consider ca atributiile unui IRU se incheie dupa controlul de la ITM in cazul dumneavoastra. Grabiti putin sa nu va treziti in comisie discplinara pentru neprezentare la locul de munca si sa vi se desfaca contractul de munca disciplinar. Am mai vazut cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa nu restitui telefonul de serviciu,angajatorului ce nu mi-a dat salariul,dupa ce mi-am dat demisia? aniroc969 aniroc969 Sunt unul dintre fostii salariati ai unei firme ce a avut un sediu social,un ad-trator si un mandatar ce ne-a predat un telefon de serviciu la angajare,cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante salariale liliana1971 liliana1971 cum pot recupera restantele salariale de o firma la care am lucrat si am facut plangere la itm de la care astept un raspuns? (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante liaza liaza Buna ziua, Am incetat contractul de munca, cu acordul partilor, in data de 01 Martie 2017 si nu am primit salariile restante nici pana acum, am 2 luni din ... (vezi toată discuția)