avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura prestari servicii Germania
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura prestari servicii Germania

Buna ziua ,

Am o situatie pe care, sincer, nu stiu cum sa o tratez.
Firma (beneficiar) din Romania este platitoare de TVA inscrisa in VIES , firma din Germania (prestator servicii) este din Germania, TVA , VIES. (DE269729024)

Firma din Germania mi-a facturat cu tot cu TVA 19% si acum nu stiu cum sa inregistrez factura.
Stiu ca exista posibilitatea pana la 30 sept anul urmator sa recuperez TVA prin intermediul firmelor specializate - si in astfel de caz cum trebuie sa le inregistrez.

Ce declaratii trebuie sa depun ?
Cel mai recent răspuns: ioanatodi , utilizator 09:18, 25 Noiembrie 2013
Nimeni ? Nici o parere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii externe Liviump Liviump Am o microintreprindere neplatitoare de TVA. Am urmatoarea intrebare: daca inchei contract cu firma mama din Germania si prestez servicii in Romania la ... (vezi toată discuția)