avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de comision - Persoana fizica - SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de comision - Persoana fizica - SRL

Buna ziua!

Doresc sa ma lamuresc pentru o situatie si anume:

Se poate incheia un Contract de comision intre o persoana fizica neautorizata si o societate comerciala, prin care persoana respectiva sa aduca contracte pentru aceasta firma(nu sa le incheie direct)?

In baza acestui contract, societatea poate sa achite comisionarului onorariul convenit si compus dintr-o suma fixa lunara si procent din serviciile contractate? Este necesara existenta unei facturi in baza careia sa se efectueze plata sau se poate efectua doar in baza acestui contract?

Este obligatoriu ca persoana fizica sa obtina calitatea de PFA?

Ce obligatii exista de ambele parti, referitor la taxe, impozite, etc?

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
geyercj, utilizator
Cel mai recent răspuns: geyercj , utilizator 13:04, 3 Decembrie 2013
Puteti incheia contractul civil de prestari servicii dintre persoana fizica si beneficiarul (srl) care va retine, declara si plati la stat impozitul si contributiile sociale la sanatate si pensie (daca nu mai aveti un alt contract de munca valabil in alta parte).
La semnare, specificati in contract ca platitorul de venit sa va retina intrag procentul de 16% impozit pe venit si nu va mai trebui ca sa mai depuneti declaratia 200 si sa platiti dumneavoastra diferenta de impozit.
Nu trebuie neaparat sa fie inregistrat ca pfa.
Multumesc pentru informatii!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)
Contract de parteneriat magyari magyari Am o firma, de aproximativ 3 luni, domeniu de activitate prestari servicii. In afara de firma, am si locul meu de munca, din care practic traiesc in momentul ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare - alte solutii lauricafl lauricafl Buna ziua. Doresc sa inchei pentru o persoana insarcinata in luna a 3-a un contract de colaborare pentru a o ajuta sa primeasca o indemnizatie mai buna ... (vezi toată discuția)