avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - onorariu executor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - onorariu executor

cum se calculeaza onorariul unui executor judecatoresc la momentul de fata pentru o sulta rezultata in urma unui partaj??
este 10 la suta din suma datorata + TVA sau se calculeaza dupa Ordinul Ministerului Justitiei nr. 2561/2012???
nu de alta dar nu reusesc sa inteleg cum de la o sulta de 82000 am ajuns sa platesc executorului 12400 Ron??
Cel mai recent răspuns: z3usss , utilizator 08:52, 25 Noiembrie 2013
multumesc. concluzia ar fi ca si asa 5940 + 2200 nu dau cei 8200 onorariul trecut acolo.
inca o intrebare ...avocatul pentru un singur drum in instanta cu actele de executare poate taxa cu 2000 ron??? ma gandesc ca daca ar fi un barem si asta ar fi tot la maxim (foamea de bani e mare) in conditiile in care toate cheltuielile de judecata se ridica la 3000 ron pentru toate instantele?? adica nu e absurda situatia sau e doar pentru ca traim in Romania si asta ne ocupa....se paote asa ceva. nu pot oare cere candse face contestatia sa se uite cineva si la tariful avocatului ...ca doar mama plus copil plus cheltuieli cu minorul etc ... intreb asta deoarece avocatul advers a avut initial depusa chitanta de 8000 ron si judecatorul a strambat din nas si nu a acordat cheltuielile de judecata pe motiv ca erau exagerate vis -a vis de acest dosar.
Nu cunosc baremele onorariilor avocatiale, asa ca nu va pot ajuta cu un raspuns. Eu personal, de ex, am avut de foarte multe ori obligatia sa trec la cheltuieli de executare onorariul avocatial, uneori choar foarte mare, dar bineinteles ca se poate formula contestatie la executare pentru acest lucru, cat si pt onorariul executorului daca nu respecta baremele. Mentionez ca includerea in cheltuielile de executare a onorariului avocatial se face pe baza de factura si/sau chitanta emisa de avocat pe numele clientului sau. Este adevarat ca in multe situatii in care am avut de inclus onorarii avocatiale, nici nu am vazut creditorul (clientul) la ochi, avocatul ocupandu-se de tot, inclusiv (si cel mai important) reprezentarea in contestatia la executare.
onorariul avocatului ... este vorba de avocatul clientului ori aveti dumneavoastra ca si executor de un avocat...deoarece aici este problema...eu oricum in sulta am incluse cheltuieli de judecata (onorariu avocat etc) odata. acestia 2000 ron sunt pt avocatul clientului executorului ori pentru avocatul angajat de executor ?? aii nu inteleg?? de ce trebuie sa platesc onorariu avocat + cheltuieli de judecata ( care contin oricum onorariu avocat cel putin asa scrie in hartiile curtii de apel -plata cheltuielilor de judecata in val de suma x)
Daca respectivul si-a distrus bunurile ( exista sesizare la politie - plus dosar de cercetare penala intrucat a distrus si bunurile atribuite mie) iar pe langa asta in urma cu un an a sustras din locuinta bunuri ce au fost atribuite lui abia acum cum poate sa ceara executare pe bunurile distruse si pe cele pe care este deja in posesie???
Nu, doamna, cum sa fie vorba de avocatul executorului? Nu exista asa ceva...Pai executorul angajeaza avocat sa-i faca treaba?
Este vorba de onorariul avocatului clientului, in cazul dvs., al fostului sot, care il reprezinta in continuare, si in faza de executare silita. Ceea ce este cuprins in hotarare, ca si cheltuieli de judecata, este onorariul avocatului pana la finalizarea judecatii, acum vorbim de onorariul sau in faza de executare silita, pt ca el in continuare il reprezinta pe sotul dvs. si in fata executorului, depune acte pt el, etc. Este alta faza procesuala, deci alt onorariu pe care avocatul forstului sot il stabileste. Ati inteles acum???
da am inteles. intrebam doar sa stiu sa ma duc cu lectiile facute la avocat ca is satula pana peste cap de ce se intampla ... iar in ceea ce priveste bunurile despre care vorbeam mai sus cum se pune problema?? ma gandesc ca acum nu trebuie sa ii dau bunuri ce le are deja sau care sunt distruse... poate sa ceara executare pe bunuri pe care le are deja in posesie??

Alte discuții în legătură

Suma minima pt executare silita imobiliara ContSters403290 ContSters403290 Daca de exemplu am o sulta de platit de 80000 lei plus cheltuielile si onorariu BEJ de 8500 lei total 88500 lei .Achit partial din sulta doar 73500 lei ca ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)