avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura externa

buna ziua. problema mea este urmatoare; am un contract de prestari servicii transport intracomunitar cu o firma din Dk. acum putin timp am achizitionat un cap tractor(camion) de la o alta firma tot din Dk. am primit factura pe valoare totala a masinii,iar o parte din bani i-am transferat prin banca.Cealalta parte din bani a fost platita de firma cu care eu am contract. articolele contabile corecte cred ca sunt: 411-704(prestarile de servicii) 2133-404.(factura camion), 404=5124(cu partea de bani transferata de catre mine) si 404=411(cealalta parte). problema ar fi ca firma cu care eu lucrez imi emite factura cu suma pe care ei au platit-o in locul meu pentru camion.,iar eu nu stiu cum sa inregistrez aceasta factura!!! x(cont)=401 apoi cum voi inchide eu aceste conturi!
Cel mai recent răspuns: dragalina2006 , utilizator 19:26, 24 Noiembrie 2013
daca ai facut inregistrarea ,,411-704(prestarile de servicii),, presupun ca ai emis o factura de prestari servicii pe care le-ai prestat? Sau nu ai prestat inca serviciile de transport si nu ai emis factura colaboratorului client?
da. am emis aceasta factura
OK. Si ce or sa scrie parteneriiin factura ce o vor emite pentru suma platita?
404=411 Cred ca aceasta nota poti sa o justifici cu ,,factura" ce o vor emite. Deci nu mai ai de facut nici o inregistrare.
ok. dar firma pentru care preztez servicii mi-a emis factura pe care scrie "'payment"' iar eu aceasta factura trebuie sa o inregistrez si sa o declar, nu?

Alte discuții în legătură

Prestare serviciu adrianabresug adrianabresug ieri am fost intrebata de catre un coleg despre urmatoarea speta : o societate x din romania inregistrata in roi factureaza catre o firma y din italia o ... (vezi toată discuția)
Factura in euro cristianasiia cristianasiia cum inregistrez o factura facuta in euro intre 2 firme romanesti?(una transporta marfa in afara pt cealalta.o inregistrez in euro sau in lei?(in paranteza,in ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila agentie de turism fara tva denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma puteti ajuta cu o monagrafie contabila pentru o agentie de turism neplatitoare de tva? Eu ma gandeam sa fac asa: inregistrarea factura clienti ... (vezi toată discuția)