avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauze la program de 12 h/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauze la program de 12 h/zi

conform Codului Muncii,de cate pauze beneficiaza un angajat care lucreaza 12 ore /zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 20 August 2022
Codul Muncii nu reglementeaza o astfel de situatie.

Art. 134 C.mun.
(1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.


Art. 135 C.mun.
(1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
(2) Prin excepţie, în cazul muncii în schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore între schimburi.
La cite pauze ai voie la program de 12 ore?
În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa se plateste? horatiun horatiun Buna ziua,pauza de masa trebuie platita si cum se trece in pontaj? (vezi toată discuția)
Pauza in programul de lucru mariaAB mariaAB Buna ziua. As dori sa aflu cat poate fi de mare pauza de masa la un program de 12/24,12/48 , si daca firma este obligata sa o includa in program. (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - pauza ionut920523 ionut920523 lucrez intrun magazin si seful ini interzice pauza are dreptul sa faca asa ceva (vezi toată discuția)