avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!

Nu ma pot abtine sa nu supun dezbaterii subiectul zilei!Azi dimineata la ora 10.00, am sunat-o pe mama sa intreb daca sunt bine si e aimi spune socata ca l-au ridicat pe Becali!
In ce stat traim?
Nu l-am admirat pe acest om ( eu sunt armana, ar fi trebuit sa am probabil alta parare).Am apreciat intotdeuna ca acest om nu are ce cauta la TV si nici nu poate fi un model.DAAAAR ce s-a intamplat astazi este ORDINAR si, va rog sa ma credeti , ca imi este pentru prima data TEAMA de tara in care traim.
M-ar interesa pararea dvs. si cred cu reala convingere ca modul in care s-a procedat este inacceptabil intr-un stat de drept.
Este pentru prima data cand sunt gata sa iau atitudine impotriva "practicilor" de acest gen.
Sa ma ierte Dumnezeu, daca gresesc, dar nu suntem "dobitoace". George Becali a fost astazi tratat asa.
Ce lectie mai este si asta?Sau trebuia sa uitam de celelalte scandaluri...

av. Ileana Schwarz
Eu cred ca pana nu vedem dosarul (asa cum le spunem de altfel si la cei care apeleaza aici pe site) nu putem sa ne dam cu presupusul.
GabrielaA a scris:

Eu cred ca pana nu vedem dosarul (asa cum le spunem de altfel si la cei care apeleaza aici pe site) nu putem sa ne dam cu presupusul.

Nu ne dam cu presupusul in ceea ce priveste vinovatia sau nevinovatia lui Becali. Asta va stabili instanta de judecata.
Pe mine personal ma pune pe ganduri modul in care au actionat organele statului.
Sa zicem ca in trafic, de exemplu, doi soferi se iau la cearta. Soferul x il loveste pe soferul y. O terta persoana anunta politia. Vine politia si nu ia nici o masura. Dupa trei luni, soferul y face plangere. Soferul x se trezeste la usa cu mascati si este retinut pe considerentul ca este pericol social.
Intrebarile mele sunt:
- daca era intr-adevar pericol social de ce a fost lasat liber trei luni?
- daca nu este periculos de ce a fost nevoie de atata expunere de forte precum si de privare de libertate?
GabrielaA a scris:

De acord. Ca nu era justificat arestul preventiv este insa clar. Pe mine insa nu ma mira nimic. De cand am vazut cum un domn avocat doar pentru a suspenda executarea silita a reusit sa puna in miscare actiunea penala impotriva unui executor in doar cateva ore, pentru o fapta pentru care ulterior s-a dat NUP, nu ma mai mira nimic. Totul este posibil in Romania.
Cu privire la emiterea mandatului de aducere,inainte de a fi citata persoana impotriva caruia a fost emis ,situatia a fost motivata de dispoz.art.183 al.2 c.pr.pen.,conform purtatorului de cuvant al politiei.Intarzierea luarii unei masuri a fost justificata ,este drept,in mod voalat,de activitati informative care s-ar fi desfasurat si eventual de intrarea "martorilor-hoti"intr-un program de protectie.Supradimensionarea situatiei si a masurilor intreprinse de catre politie, sub egida parchetului, a fost mai mult decat evidenta si astfel au fost create serioase dubii,care mai persista inca in mintile multora,indiferent de simpatii sau antipatii.Perchezitiile domiciliare mi se par mai mult acte de forta decat masuri procedurale justificate,pentru motivele pe care le-am invocat anterior..Este posibil sa se fi cautat cu totul altceva ,decat sa se fi urmarit motivul initial al declansarii unui astfel de act de procedura.Acestea sun simple supozitii,in lipsa unor acte sau fapte care sa justifice aceasta "tevatura televizata"Un singur lucru este cert,fie ca place sau nu place,intr-un fel sau altul-dar nu prin incalcarea legii-cineva trebuia sa ii arate acestei persoane ca nu este singura pe lume si ca datorita averii si influentei sale in unele cercuri,poate face ce vrea si cum vrea(eventuala disolutie a puterilor in stat poate intra in discutie,dar nu este o cauza exoneratoare).Restul este problema de probatorii,imperios necesara pentru a se putea vorbi despre despre eventuale culpabilitati.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Ce s-a retinut in sarcina lui G.Becali...?
S-a furat masina, el a reusit sa o recupereze – avand dreptul legal sa o faca... art. 465 c.pr.penala. Ce n-a facut G.Becali cf legii? Nu i-a predat pe hoti autoritatilor... dar s-a "laudat” la TV cu isprava lui – totusi, autoritatile nu s-au autosesizat, desi furtul in aceste conditii nu se urmareste ca infractiune doar in baza plangerii prealabile... A mers vreun politai la G.Becali sa il intrebe ce si cum, de ce aia si de ce nu...?!
Cine a fugit dupa hoti? Oamenii pe care G.Becali ii plateste pt a-si proteja persoana si bunurile... I-au batut paznicii pe hoti? Poate da, poate nu... dar in mod sigur G.Becali nu era de fatza daca hotii au fost batuti si nu poate fi arestat el pt faptele altora (chiar daca i-a instigat pe acestia...)
Au fost perchezitionate anumite locuinte (printre care si cea a lui G.Becali) in speranta ca vor gasi "dovezi” – procurorii sperau la o filmare "cu bataia”... S-au gasit dovezi in casa lui Becali? Nu cred... Si, oricum, Becali nu ar fi dus hotii in casa unde locuiesc si copiii lui...

Se vehiculeaza ideea ca de-a lungul timpului Becali a comis mai multe infractiuni... A fost vreuna dovedita? Este el singurul despre care se presupune ca a comis diverse ifractiuni? Nu. De ce, pt aceeasi suspiciune unii sunt cercetati in libertate si unii sunt arestati?

Alte discuții în legătură

Hotul care iti aduce inapoi bunul furat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Hotul care iti aduce inapoi bunul furat va fi tras la raspundere penala. Dar in acest caz pericolul faptei este mult mai scazut si poate atrage o amenda ... (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)