Cu respect,am o recomandare :
Cititi articolulul eminentului jurnalist ,rasplatit cu numeroase premii pentru jurnalism,Catalin Tolontan din "Gazeta Sporturilor "sau de pe situl acestei publicatii,articol intitulat"Becali si insurectia otevista".Poate fi un punct de plecare pentru a incerca sa fim cat mai corecti in aprecierile noastre.Multumesc pentru intelegere si inca odata> Imi cer scuze, inca odata ,daca deranjez
Despre presiunea la care sunt expusi in prezent judecatorii,despre masa de manevra adusa cu bani,tricouri,pancarde si cu autobuze ce parere aveti ?
Despre oamenii care au fost loviti de stihie(de care este drept ,satatul nu s-a preocupat),deveniti din proprietari, chiriasii lui Becali in Vadu Rosca,ce parare aveti ?
Cine este mai culpabil statul care a "supradimensioat"interventia, dar care a avut in vedere dispoz.art.183 al.2 c.pr.pen. la aducerea cu mandat de aducere a" latifundiarului"sau "clanul" Becali care supune magistratii la presiuni greu de perceput din afara ?
Am o singura rugaminte inainte ca cineva sa dea un raspuins,acea persoana sa se puna in situatia magistratilor de la Tribunaluli Municipiului Bucuresti,cu famili,copii si cu problemele pe care le au toti cetatenii.
Teoretic si nu numai,hotararea pe care o vor pronunta sub presiunea publicului,va fi cea justa ?
Vom vedea,dar eu nu cred ca frica indusa magistratilor de masa manipulata aflata in afara tribunalului,poate aduce bine.
Mie,simplu cetatean anonim,trecator prin viata ca si oricare dintre semenii mei,imi este rusine si ma simt vinovat in aceiasi masura ca sunt contemporan cu aceasta"famiglie"
In "italic” sunt citate (dupa Tolontan, in special), pt ca mi-ati dat trimitere:
Dacă nu intervenea braşoveanul Ioan Neculaie, gorilele lui Becali l-ar fi snopit pe Iacov”, povestesc zeci de martori oculari.
De frică, nimeni nu-şi mai aminteşte momentul, deşi e proaspăt. Cronologic, momentul Braşov s-a petrecut după povestea care l-a băgat pe finanţatorul din Pipera în arest. Cîte astfel de episoade, ascunse de laşitatea publică, au mai existat?
Nu ma pot pronunta, pt ca nu am fost in "culise” la acel moment, dar nici chiar "in particular” nu-si mai aminteste nimeni – ca zvon, macar...?
Dar chiar si lui I.N. i-ar fi teama? De ce Iacov n-a depus plangere daca a fost amenintat?
...aproape toate posturile TV au aderat la retorica OTV, “televiziunea poporului care cere eliberarea lui Becali”. Pe ecrane defilează personaje care au mai mulţi ani de puşcărie decît de viaţă matură. Ele acuză abuzurile statului, stat căruia i se cere “demisia”.
Nu ma pot pronunta cati ani de puscarie au cei care defileaza pe ecran, pt ca nu ii vad si nu ii cunosc – nu urmaresc otv (desi ar trebui sa setez acest program, sa aflu despre ce e vorba pt ca prea des am auzit in ultimul timp despre acest post, si nu stiu despre ce e vorba). Dar, daca au atatia ani de puscarie nu inseamna ca sunt vinovati de ceva; nu? Si-au ispasit pedeapsa si... sunt considerati "curati”, chiar daca nu reabilitati judecatoresc, deocamdata...
Ca jurnalist, mi-e greu să înţeleg de ce nu poate fi judecat în libertate...
Aici, subscriu celor scrise de autorul articolului – pt ca despre aceasta scriam. Nu neg o posibila vinovatie a lui G.B., dar nu intra in atributiile mele sa ma pronunt asupra vinovatiei / nevinovatiei unei persoane.
Becali nu are voie să-şi facă dreptate de unul singur...
Din nou, subscriu – am si sustinut, mai sus, acest aspect.
Aşa s-au născut ţările pe care azi le invidiem şi la principiile cărora dorim să aderăm. Ţări în care se exclude acţiunea de forţă în afara legii şi nu se recunosc decît mijloacele de drept. Dacă ne-am lua după ce se petrece la televizor, românii nu vor să accepte legea.
Cu aceste cuvinte nu pot fi de acord... Vedem la TV, in principal, ce se intampla in RO, dar nu toti urmarim programele televiziunilor "de nisa” din alte state – cine e curios ar afla ca pretutindeni exista oameni care isi fac dreptate singuri (chiar daca nu se mediatizeaza toate cazurile de gen) – in RO sunt mai multi care si-au facut dreptate singuri, dar nu sunt mediatizate cazurile pt ca "justitiarii” nu sunt persoane publice.
Din presa vremii (2005, Curentul, 22 Septembrie, urmarea inundatiilor), pt ca ati adus vorba, r.gabi:
Este un gest extraordinar facut de un roman, si eu cred ca exemplul lui ar trebui sa-l urmeze multi altii, pentru ca sunt multi oameni extraordinar de bogati din Romania care ar putea sa se gandeasca in asemenea situatii si la conationalii lor, a declarat seful administratiei publice vrancene, Marian Oprisan.
La ora cand M.O. declara aceasta 70 de case (din 200) erau deja ridicate. S-a scris si despre faptul ca cei pt care se construiau casele nu ii ajutau pe muncitori, ba chiar faceau reclamatii ca "podeaua” nu e dreapta, sau furau ciment si cherestea.
Ca stau sau nu cu chirie cred ca e alta poveste – important este ca si-au putut relua viata datorita unei persoane fizice, nu datorita autoritatilor statului, care nu au bani la buget, iar daca au dau tot la cei care au... Pana s-ar fi construit aceste locuinte la initiativa reprezentantilor Statului...
Ceea ce are stransa legatura cu subiectul topicului:
Insist: inainte de a emite un mandat de aducere trebuie sa existe o citatie pt persoana respectiva. Prin mandatul de perchezitie nu cred ca se cerea si "citarea” persoanei. Apoi, daca in urma perchezitiei s-ar fi gasit "dovezi compromitatoare” s-ar fi procedat la arestare (dar cu mandat de arestare, nu cu un mandat de perchezitie). Daca mandatul de arestare era deja scris... nu arata prea bine; nu?
Raman la parerea ca procedurile legale nu au fost respectate.
Repet: nu vreau ca cineva sa inteleaga ca iau apararea cuiva... Nu! Incerc sa apar un principiu... asa cum, cred, cei mai multi incercam. Adica, legea sa fie aplicata in litera si spiritul ei... indiferent cine este persoana implicata...
Aici ma voi opri.