avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme afiliate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme afiliate

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoare intrebare: Am 2 societati A si B. La societatea A este asociat unic domnul Popescu si administrator domnul Tudor. La societatea B este asociat unic cumnatul domnului Popescu si administrator acelasi domn Tudor. Sunt cele 2 societati afiliate?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:41, 27 Noiembrie 2013
Potrivit prevederilor codului fiscal , art. 7:
21. persoane afiliate - o persoană este afiliată cu altă persoană dacă relaţia dintre ele este definită de cel puţin unul dintre următoarele cazuri:
a) o persoană fizică este afiliată cu altă persoană fizică, dacă acestea sunt soţ/soţie sau rude până la gradul al III-lea inclusiv. Între persoanele afiliate, preţul la care se transferă bunurile corporale sau necorporale ori se prestează servicii reprezintă preţ de transfer;
b) o persoană fizică este afiliată cu o persoană juridică dacă persoana fizică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot deţinute la persoana juridică ori dacă controlează în mod efectiv persoana juridică;
c) o persoană juridică este afiliată cu altă persoană juridică dacă cel puţin:
(i) prima persoană juridică
deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealaltă persoană juridică ori dacă controlează persoana juridică;
(ii) a doua persoană juridică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la prima persoană juridică;
(iii) o persoană juridică terţă deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot atât la prima persoană juridică, cât şi la cea de-a doua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare kontesa kontesa TVA la incasare nu se aplica persoanelor afiliate contribuabilului.Intrebarea este doar daca detine un procent de peste 25% in alta societate cu care are ... (vezi toată discuția)
Dosarul preturilor de transfer adrycrys adrycrys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: societatea noastra (A) intentioneaza sa realizeze relatii comerciale cu alta ... (vezi toată discuția)
Societati afiliate ksimona ksimona Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca Societatea [b]X[/b] care are ca actiunar majoritar 51% pe Dnul [b]XXX[/b], este afiliata cu societatea [b]Y[/b] unde ... (vezi toată discuția)