avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta WC fata de curtea vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta WC fata de curtea vecinului

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Vecinul parintilor mei care locuiesc la tara, vrea sa-si faca wc-ul langa gardul parintilor. exista vreo lege care sa reglementeze astfel de constructii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:27, 27 Noiembrie 2013
Intrucat reprezinta o constructie si wc-ul se poate face la minim 60 cm de gardul vecinului , potrivit art.612 NC civ., care dispune ca:
"Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris authentic".
Daca nu va convine , puteti negocia cu vecinul sa il faca la o alta distanta mai mare fata de gardul dvs....succes

Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
polloctav, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu autorizatie? Ce fal de toaleta?
Exista si normative in afara de cele din civil, bazate pe norme de mediu in principal. Ii puteti face plangere, insa nu din cauza ca e la x cm de gardul dv., ci raportat la distanta fata de putul dv. si raportat la modul de epurare a apelor menajere sau la lipsa epurarii, depinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta gard lenuivan lenuivan pe strada mea se inlocuieste canalizarea, se sapa pe langa gardul meu....care este un pic in panta si este posiil sa cada, la ce distanta au voie sa sape ... (vezi toată discuția)
Wc la hotar ytalyanu ytalyanu Cu respect . As dori sa stiu daca vecinul meu a construit o toaleta (wc)exact langa gardul meu este legal .daca nu unde ar trebui sa ma adresez?si ce ar trebui ... (vezi toată discuția)
Distanta minima sant public fata de limita de proprietate paranesia paranesia Bună ziua, Tocmai am terminat lucrările la un gard, realizat integral pe proprietatea mea, și am aflat azi că vecinii solicită primăriei săparea ... (vezi toată discuția)