avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... wc la hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

wc la hotar

Cu respect . As dori sa stiu daca vecinul meu a construit o toaleta (wc)exact langa gardul meu este legal .daca nu unde ar trebui sa ma adresez?si ce ar trebui sa fac din punct de vedere legal ,pentru ca miroase ingrozitor Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 19:56, 12 Iunie 2013
O discutie civilizata cu vecinul dumneavoastra ati incercat sa aveti, referitor la faptul ca actiunea dansului va tulbura existenta ?
Presupun ca nu exista autorizatie de construie. Incercati sa va intelegeti amiabil si sa o mute mai departe. Daca nu reusiti, va adresati primariei si daca a fost construita in ultimii 2 ani ar trebui sa primeasca amenda si sa se dispuna demolarea.
Daca cele 2 metode dau gres va trebui sa formulati o cerere de chemare in judecata.
Art. 612 Cod civil

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta wc fata de curtea vecinului mgroza mgroza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Vecinul parintilor mei care locuiesc la tara, vrea sa-si faca wc-ul langa gardul parintilor. exista vreo lege ... (vezi toată discuția)
Amplasare constructie mine58 mine58 Buna ziua , As dori sa construiesc o casa la tara si as dori sa -mi spuneti care e distanta minima obligatorie fata de linia de hotar a propietarului ... (vezi toată discuția)
Vesnica streasina danydany danydany Buna ziua , Imi construiesc o casuta si langa casa vreau sa construiesc o anexa de 10-15 m lungime.(camera centralei , spatiu de depozitare lemne , un ... (vezi toată discuția)