avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta minima sant public fata de limita de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta minima sant public fata de limita de proprietate

Bună ziua,

Tocmai am terminat lucrările la un gard, realizat integral pe proprietatea mea, și am aflat azi că vecinii solicită primăriei săparea unui șanț, pentru scurgerea apelor, de-a lungul gardului meu, pe proprietatea publică. Există stipulată în lege o distanță minima la care primăria poate amplasa șanțul față de limita mea de proprietate? În asa fel încât acesta să nu fie afectat de lucrări?

Găsisem în Codul civil aceasta:
„Art. 612
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.” Se poate aplica? Mai sunt și alte stipulări?

Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Exista distanta minima acoperis - gard vecin ? cristina cirstian cristina cirstian Buna ziua ! Vecinul a construit o casa la o distanta de 1 m fata de gardul care ne desparte . Acoperisul este la o distanta de 20 cm fata de gard . Ok . Acum ... (vezi toată discuția)
Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)