avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pedeapsa e cel mai probabil sa primesc?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pedeapsa e cel mai probabil sa primesc?

in urma cu o luna am comis cu trei indivizi un furt, mai exact am vrut sa luam rotile de la o masina...din prostie! am inteles ca spatamana care vine trebuie sa ma prezint la sectie sa mergem la procuror sa ne prezinte dosarul...ceva de genul asta. mi s-au explicat consecintele agravante si atenuante ale faptei de catre cei de la sectie... si sunt 3 sau 4 agravante...adica faptul ca am comis noaptea...ca am format grup mai mare de 3 persoane...ca am fugit de politie, ca am planuit, etc. iar ca atenuante ca am colaborat cu politia, ca am avut o conduita buna si altele... persoana vatamata, adica proprietarul masinii nu vrea sa se constituie parte civila deoarece sia recuperat prejudiciul.eu nu am nici un alt antecedent penal si vreau sa stiu la ce sa ma astept...ce e mai probabil sa primesc...pedeapsa cu suspendare sau cu executare? care sunt urmatoarele faze dupa intalnirea cu procurorul si cand incepe efectiv procesul? va multumesc anticipat!
De-acord cu dl Stelian, nu inteleg de ce aduceti in discutie lucruri eventuale, mai ales ca de aparare "eleganta" este nevoie intotdeauna! Va atrag atentia asupra acestui aspect si sper sa nu fiu nevoita sa va sanctionez din nou.
se pare ca nu doar ca ati vrut sa luati rotile acelei masini , dar ati si facut-o , din moment ce v-ati ales cu dosar penal. E greu de spus la ce anume va asteptati, dar tinand cont ca nu aveti antecedente si beneficiati si de cateva circumstante atenuante, e posibil sa vi se dea ceva cu suspendare ( conditionata) . Dar aaici avem un concurs intre circumstantele agravante si cele atenuante, iar art. 80 C. penal , alin 2 ne spune ca ,, in caz de concurs intre circ. agravante si cele atenuante, coborarea pedepsei sub minimul special nu este obligatorie" .Succes!
In cazul furtului calificat , (209 Cod Penal ) poate opera suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

filipstelian a scris:

Treaba cu toanele instantei nu mi se pare o abordare corecta si in acelas timp profesionista. Expresia dvs. da natura la interpretari si mi se pare ca utilizatorul are toate motivele sa creada ca glumiti.

Detectiv Particular FILIP STELIAN

Un lucru e clar.Cei care nu intra in instante nu stiu ce se intampla acolo.
Aparare eleganta inseamna ceva ce calmeaza instanta oricat de enervata ar fi.
Consider ca, ar trebui sa vorbiti in cunostiinta de cauza cei care nu aveti cunostiinta de ceea ce se intampla in practica sau sa ii intrebati pe cei care stiu.
A ne da cu parerea fara sa stim nu cred ca este indicat.Ii faceti rau userului.
Eu pot accepta si ideea ca daca a furat sa mearga la inchisoare ( inteleg ca asta vreti), dar ar trebui inteles si faptul ca acesta are dreptul de a fi informat de cei care stiu ceea ce se poate intampla.
Userul poate sa creada ca orice avocat isi angajeaza e acelasi lucru.Totusi nu este asa.
Cred ca ar fi bine sa inteleaga acest lucru inainte de a fi prea tarziu.

V-as ruga sa vorbiti doar daca cunoasteti ca nu este cum sustin eu, intrucat toti avocatii care intra in procese penale stiu ca exista instante nervoase.Cei care nu acorda asistenta juridica in procese penale nu au de unde sa stie.
Va pot nominaliza si instante.Dar nu acesta e scopul precizarii mele.
Au existat si plangeri formulate de avocati ( eu nu am fost printre semnatarii plangerii).

avocat Claudiu Lascoschi
Dna GabrielaA expune realitatea: fara a vedea dosarul poate fi pedeapsa cu executare sau cu suspendare.
Indraznesc sa scriu ca pana nu se ajunge in instanta nu puteti afla... Sa se "dea” NUP... ar fi usor de mirare; dar cine stie?
Dincolo de aceasta, furtul savarsit ar putea fi pedepsit cu executare: noaptea, grup infractional, atitudinea generala in societate a tuturor celor implicati...
Apoi, mai sunt si alte elemente care trebuie luate in considerare: dintre ceilalti, daca are vreunul antecedente penale; ati fost surprinsi in timp ce le furati sau cauciucurile erau deja in masina dv (sau a vreunui amic) sau erau deja acasa la vreunul dintre cei implicati; daca ati desfacut toate cele 4 roti se poate presupune premeditarea deoarece pt a desprinde si a 4-a roata (daca nu chiar si de la a 3-a) operatiunea e mai dificila (si mai zgomotoasa) daca nu ati avut pe ce sa sprijiniti masina... (si acesta nu ar fi singurul aspect al dovedirii premeditarii).
Altfel spus, pt o parere cat mai aproape de ceea ce s-ar putea intampla in instanta ati oferit prea putine date...

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt valentino_tudor valentino_tudor sunt cercetat pt complicitate la furt prin ajutarea infractorului sa vanda unele lucrurii furate de inculpatii.prejudiciul meu este mic nu am antecedente ... (vezi toată discuția)
2 dosare penale.ce e de facut? andreiutzul andreiutzul am urmatoarea problema... pe 14.03.2009 impreuna cu 3 prieteni de-ai mei am incercat sa desfacem rotile unei masini. in cele din urma am fost prinsi, ... (vezi toată discuția)
Furt, furt calificat roby10 roby10 furt, furt calificat daca se poate sau nu sa primeasca pedeapsa cu suspendare?#-o si cat trimp (vezi toată discuția)