avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcul pensie

As dori sa aflu daca s-au constat dif intre pensia primita si cea recalculata se mai pot recupera banii.Eu am fost frustrat din 2005 cu o diferenta f. mare mai mult de jumatate din pensie. Punctajul meu este de 1.15606 iar eu am primit pensia la un punctaj de 0.77343.Cum pot proceda sa-mi pot recupera acesti bani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LINTEANU , utilizator 17:05, 27 Noiembrie 2013
Diferentele se pot obtine doar pe termenul general de prescriptie de 3 ani.

De unde aceasta diferenta de punctaj ?

Unde este trecut punctajul 1,15606 si unde 0,77343 ?
am primit o noua decizie in care este trecut punctajul de 1.15606.
iar pe talon a fost calculat tot timpul la 0.77343
Daca a fost o greseala se vor plati diferente in termenul general de prescriptie de 3 ani.
De cand s-a pus in plata acest nou punctaj ?
Este trecut in decizie.
va multumesc ptr. raspuns, dar diferenta pe anii 2005-2010 cum pot sa o recuperez.Pot sa deschid un proces cu Casa de pensii? Nu mi se pare normal sa fiu pagubit ,nu este din vina mea.

Alte discuții în legătură

Scadere pensie in urma recalcularii dupa un nou stagiu de cotizare marinescuion marinescuion Buna ziua! Am fost neplacut surprins zilele trecute cand m- am intalnit cu o aberatie. Intr- o prima decizie de pensionare s-a acordat pensie de 886 lei. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în cât timp se prescrie o datorie la casa de pensii? ... Iulia r. Iulia r. Bună ziua, în cât timp se prescrie o datorie la Casa de Pensii? Menționez ca este vorba despre plata unei pensii de boală timp de 1 an, când am fost și ... (vezi toată discuția)
Pensie calculata gresit Mariana_aa Mariana_aa Bună seara! Vecina mea a primit pensia calculata gresit de catre casa de pensii. Problema este ca a fost chemata pentru a se intelege cu casa de pensii si sa ... (vezi toată discuția)