As dori sa aflu daca s-au constat dif intre pensia primita si cea recalculata se mai pot recupera banii.Eu am fost frustrat din 2005 cu o diferenta f. mare mai mult de jumatate din pensie. Punctajul meu este de 1.15606 iar eu am primit pensia la un punctaj de 0.77343.Cum pot proceda sa-mi pot recupera acesti bani.
Va multumesc.
ART. 107
(1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.
ART. 179
(1) Sumele incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale se recupereaza de la beneficiari in termenul general de prescriptie de 3 ani.
In ceea ce priveste perioada care depaseste termenul general de prescriptie nu pot sa va ajut.
Este o problema juridica care pe mine ma depaseste.