DanyD a scris:
De acord cu dvs. dar...vorbim totusi de obiectul material al infr. prev.si ped. de art. 213 Cp, respectiv bunul mobil apartinand altuia trebuie sa fie detinut de faptuitor sub orice titlu.
In speta de fata bunul se afla in detinerea altei persoane decat cea impotriva careia s-a formulat plangerea penala.
Daca avea sau nu avea voie sa instraineze bunul obiect al contractului de leasing consider ca astea sunt discutii de natura civila.
ART. 213*)
Abuzul de încredere
Însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu, sau
dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
#CIN
*) Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 177/1998 (#M4), a stabilit că dispoziţia "cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului", prevăzută la art. 213 alin. 2, este neconstituţională.
Ce va scapa dvs este ca la aceasta infractiune elementul material se poate realiza prin una din urmatoarele acţiuni sau inacţiuni: însuşirea bunului, dispunerea pe nedrept sau refuzul de a-l restitui. In cazul dvs, elementul material consta in "dispunerea de acest bun pe nedrept" si consta in actul de dispozitie respectiv instrainarea bunului, pe care dvs l-ati facut, desi titlul in baza caruia detineati bunul nu va permitea executarea unui astfel de act.