avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cu cat se impoziteaza venitul din chirii daca nu ai ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cu cat se impoziteaza venitul din chirii daca nu ai venit la CNAS

Buna dimineata ! A avut inchiriat apartamentul in 2010 luna noiembrie si decembrie in 2011 ianuarie ,februarie martie si aprilie si in anul 2012 -2013 tot 6 luni (luna XI ,XII-I,II,III,IV),cu contract de inchiriere am platit impozitul la stat aferent venitului ,in anul 2010-2011 un venit de 120 lei (20 lei pe luna) iar in 2012-2013 suma de 600 lei (100 lei pe luna),iar acum mi-a venit de la csa de sanatate de dat 858 plus dobanzi.Am sunat ,am trimis pe fax si deciziile de impunere si mi-a calculat pe primul an 311 lei . Cum se calculeaza cei 5.5% ??? Se calculeaza la venitul icasat sau la salariul minim pe economie?
Multumesc1
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 16:45, 29 Noiembrie 2013
Potrivit art.257 din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, CASS lunara stabilita in cota de 5,5%,se aplica si veniturilor din cedarea folosintei bunurilor(chirii),numai in cazul in care nu ati realizat venituri din :
- salarii sau asimilate salariilor ;
- venituri impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit ;
- venituri din agricultura supuse impozitului pe venit si venituri din silvicultura ;
- indemnizatiilor de somaj ;
- venituri din pensii mai mici sau mai mari de 740 lei.
Baza de calcul : nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara,lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe loredana96 loredana96 daca am primit dividente 14 lei pentru anul 2011 de la omv, de care nu am stiut, pentru ca nu mi s-a comunicat ca am de ridicat acesti bani si pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Contributia de sanatate pentru contractul de colaborare sanda64 sanda64 sunt pensionar la termen, am si un C.I.M. de 8 ore (deci lucrez si se plateste contributia ) dar am si un contract de colaborare la o asoc. Stiu ca daca esti ... (vezi toată discuția)
Impozit c.a.s. cristieni cristieni SUNT ANGAJAT SI MI SE PLATESC CONTRIBUTIILE LA STAT , IAR ACUM MI-A VENIT DE LA SANATATE (C.A.S.) CA AM PLATIT PE CINCI ANI SI DIN ALTE ACTIVITATI ( CONTRACT ... (vezi toată discuția)